J balvin

J BALVIN

 

 

José Álvaro Ο Osorio Balvin (γεννημένος στις 7 Μαΐου 1985), γνωστός επαγγελματικά ως J Balvin, είναι ένας κολομβιανός τραγουδιστής reggaeton. Ο Balvin γεννήθηκε στη Μεντεγίν της Κολομβίας. [1]

Καριέρα [επεξεργασία]

Ο Balvin άρχισε να αναζητά την καριέρα του σε ηλικία 14 ετών. Όταν ο J Balvin ήταν 17 ετών, μετακόμισε στην Οκλαχόμα στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον καλύτερο φίλο Ιησούς Marulanda, για να μάθει αγγλικά. Λίγο αργότερα, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει αγγλικά και μουσική. Κατά τη διάρκεια των επόμενων 10 ετών, ο J Balvin εργάστηκε μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κολομβίας, βρίσκοντας το στυλ που θα καθόριζε την καριέρα του. Ξεκίνησε να παίζει σε διάφορες αστικές κλαμπ στην Μεντεγίν της Κολομβίας.

 

Το 2012, ο J Balvin κυκλοφόρησε ένα mixtape με πολλές από τις πρώτες επιτυχίες του στην Κολομβία, συμπεριλαμβανομένων των «En Lo Oscuro» και «Como un Animal». Λίγο αργότερα, ο J Balvin κυκλοφόρησε το single του «Yo Te Lo Dije». Το 2013, το κομμάτι είχε δημιουργήσει ένα σημαντικό buzz στις Ηνωμένες Πολιτείες και έβαλε τον J Balvin σε πολλά ραντάρ DJ και βιομηχανίας. Η απόδοσή του στο Premios Juventud το 2013 ήταν μόνο η αρχή για αυτό που επρόκειτο να έρθει.

 

Την άνοιξη του 2014, ο J Balvin κυκλοφόρησε ένα νέο κομμάτι με τίτλο «6 π.μ.», με τον Πουέρτο Ρίκο τραγουδιστή Farruko. Το τραγούδι εξερράγη στο ραδιόφωνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Λατινική Αμερική και ακόμη και στην Ευρώπη. Το «6 AM» είχε βάλει αληθινά τον J Balvin στην πρωτοπορία του reggaeton και σε πολλούς θεωρείται το τραγούδι που αναζωπύρωσε την τρέχουσα επανάσταση του reggaeton με επικεφαλής καλλιτέχνες όπως ο ίδιος ο Nicky Jam, ο Maluma, ο Farruko και ο Daddy Yankee , Wisin & Yandel και Don Omar. Το τραγούδι κορυφώθηκε στον αριθμό 2 στο διάγραμμα Billboard Hot Latin Songs, που μπλοκαρίστηκε από το «Bailando» από το χτύπημα στην κορυφή του διαγράμματος. Αυτό το κομμάτι του κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση. Το άλμπουμ La Familia είχε επίσης εκτοξευθεί στα ύψη στο διάγραμμα Billboard Top Latin Albums.

 

Λίγο αργότερα, ο J Balvin κυκλοφόρησε τη δεύτερη του διαδρομή στις Ηνωμένες Πολιτείες, «Ay Vamos», που εδραίωσε το σήμα του στη Λατινική αστική αγορά. [2] Αυτό ήταν ένα κομμάτι μπόνους στην πολυτελή έκδοση του άλμπουμ J Balvin B-Sides. Το μουσικό βίντεο είναι ένα από τα πιο λατινικά μουσικά βίντεο όλων των εποχών, σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο προβολές. Το τραγούδι πήγε στον νούμερο ένα στο διάγραμμα Billboard Hot Latin Songs το 2015. Το remix, με το Nicky Jam και τη γαλλική Montana χρησιμοποιήθηκε στο soundtrack για την ταινία Furious 7. J Balvin πραγματοποίησε την πίστα στο Premios Lo Nuestro και το Billboard του 2015 Λατινικά μουσικά βραβεία. Ο J Balvin παρουσιάστηκε στα remixes του «The Way» και «Problem» της Ariana Grande, «Blurred Lines» από τον Robin Thicke, «Χάρτες» του Maroon 5 και «Stuck on a Feeling» από τον Prince Royce. Ο J Balvin ήταν ο πρώτος κολομβιανός τραγουδιστής που καταγράφει με τον «Πρίγκιπα του Bachata» και καθιερώθηκε ως διεθνής καλλιτέχνης. [2]

 

Ο J Balvin σάρωσε την αστική κατηγορία στο Premios Lo Nuestro του 2015, συμπεριλαμβανομένου του Urban Artist of the Year, του αστικού άλμπουμ της χρονιάς, του αστικού τραγουδιού της χρονιάς και της αστικής συνεργασίας της χρονιάς. Στις 12 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τα Βραβεία Λατινικής Μουσικής Billboard και ο J Balvin ορίστηκε 13 φορές, από αυτούς τους υποψηφίους οκτώ ήταν στην ίδια κατηγορία δύο φορές «Ay Vamos» και «6 π.μ.», είναι οι πιο υποψήφιοι Κολομβιανοί και ο πρώτος αστικός καλλιτέχνης από την Κολομβία. Ο J Balvin κέρδισε τον Νέο καλλιτέχνη, το λατινικό ρυθμό τραγουδιού της χρονιάς και τον καλλιτέχνη της χρονιάς του Λατινικού ρυθμού, όπου αφιέρωσε το βραβείο στην πατρίδα του στην Κολομβία [2].

 

Τον Ιούνιο του 2015, ανακοινώθηκε ότι ο J Balvin είχε ακυρώσει τις επιδόσεις του στη Miss USA 2015 για να διαμαρτυρηθεί για τις φλεγμονώδεις παρατηρήσεις του Donald Trump που προσβάλλουν παράνομους μετανάστες [3] [2] [4] λέγοντας: «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας [Trump] [Τον Ιούνιο του 2015], ο Trump κατηγόρησε τους παράνομους μετανάστες ότι έφεραν ναρκωτικά, εγκληματικές πράξεις και βιαστές στις ΗΠΑ «[5]. [6] Η ζωντανή του εκτέλεση είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουλίου 2015 στη Λουιζιάνα, που θα ήταν η πρώτη παράσταση του J Balvin mainstream τηλεόραση [7]. Ο J Balvin ξεκίνησε επίσης το κίνημα #LatinosSomosUnidos μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, για να φέρει επίγνωση των αγώνων που συμβαίνουν στα σύνορα της Βενεζουέλας-Κολομβίας. Η εκστρατεία του έφερε υποστήριξη από πολλούς από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Λατινικής Αμερικής.

 

Στις 16 Ιανουαρίου, ο J Balvin παρουσίασε το νέο του single «Ginza» από το επερχόμενο άλμπουμ του στο Premios Juventud. Αργότερα την ίδια εβδομάδα, έκανε πρεμιέρα στο μουσικό βίντεο στο Vevo. Το μουσικό βίντεο έσπασε το αρχείο για τις περισσότερες προβολές για ένα λατινικό μουσικό βίντεο τις πρώτες 24 ώρες, σε πάνω από δύο εκατομμύρια προβολές. Έκτοτε, το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 600 εκατομμύρια προβολές. [8] Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο ένα στο γράφημα Hot Latin Latin Songs για την εβδομάδα της 17ης Οκτωβρίου 2015. [9] J Balvin becam

 

Πηγη: https://en.wikipedia.org/wiki/J_Balvin

Βασιλική

Σχολιάστε

Top