ΑΛΛΑ …ΚΟΛΠΑ!!!

αλλακολπα

 


Θα μαντέψω τι σκέπτεσαι!

 

Πανεύκολο και άνετο τρυκ. Ζητάτε από κάποιον να  διαλέξει ένα αριθμό μεταξύ του 2 και του 9 και μετά να τον πολλαπλασιάσει με το 9, χωρίς να σας  πει τίποτε. Μετά του ζητάτε να προσθέσει σιωπηλά μεταξύ τους τα δυο ψηφία του αποτελέσματος και να αφαιρέσει 5.

Του λέτε επίσης να βρει το γράμμα της αλφαβήτου που αντιστοιχεί στον τελικό αριθμό( 1=Α, 2=Β, 3=Γ,4=Δ κ.τ.λ.) και να διαλέξει νοερά μια χώρα που αρχίζει απ’ αυτό το γράμμα. Τώρα, του ζητάτε να σκεφτεί και το επόμενο γράμμα από αυτό που βρήκε και ένα ζώο που να αρχίζει απ’ αυτό.

Εννοείται ότι όλα αυτά θα γίνονται χωρίς να σας πει τίποτε. Προτού μάλιστα προλάβει να αρθρώσει λέξη τον κοιτάτε περίεργα και τον κεραυνώνετε λέγοντας! «Μα καλά, δεν υπάρχουν ελέφαντες στην Δανία!» Κόκαλο ο άλλος και κόκαλο και οι παριστάμενοι!

Το κόλπο είναι απλό: ότι αριθμό και να διαλέξουν, το τελικό νούμερο είναι πάντα το 4. Άρα το Δ. Οπότε Δανία, και το επόμενο γράμμα Ε, άρα ελέφαντας! Τώρα άμα κάποιος ισχυριστεί πως σκέφτηκε τη…Δομινικανή Δημοκρατία και την…Ενυδρίδα, δηλώνεται ορθά κοφτά  «έλα τώρα, σε άκουσα ξεκάθαρα να σκέφτεσαι κάτι για ελέφαντες στην Δανία»! Όχι παίζουμε!

Υπάρχει και μία περίπτωση, από τα ζώα που αρχίζουν από Ε να σκεφτεί το ελάφι. Αλλά στατιστικά στο μυαλό όλων έρχεται σαν πρώτη επιλογή ο ελέφαντας. Σ’αυτή την περίπτωση μπορείτε να πείτε: «ή μήπως έχει ελάφια η Δανία!»

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην το επαναλάβετε ξανά διότι πάντα θα βγαίνει το Δ και πάντα θα είναι η Δανία. Προχωρήστε σε άλλο κόλπο αφήνοντας τους φίλους σας ακόμα να αναρωτιούνται!

 

Πηγή: Πήτερ Σάλιβαν

Ταχυδακτυλουργικά κόλπα

Εκδόσεις Αναστασιάδη 1997

 

 

Παπαναστασάτος Νίκος- Σουκούλι Ανδρέας

 

Πίρρα Κλαούντιο – Παυλάτος Νίκος

 

Σχολιάστε

Top