Παρά λίγο να τα βλέπαμε …

IMG_2024_05_31_6707

1717349240198

 

 

 

 

 

Άρθρο των μαθητών της ΣΤ” τάξης

Στην αίθουσα Τροπαίων “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Βουλής φιλοξενούνται πλέον τα Βασιλικά Εμβλήματα του Όθωνα, στέμμα-σκήπτρο-ξίφος. Τα εμβλήματα του πρώτου βασιλιά του ελληνικού κράτους που βρέθηκαν το καλοκαίρι του 2023 στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι, παραχωρήθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων και στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλακαι στέκονται πλέον δίπλα από πολλά άλλα ανεκτίμητα αντικείμενα στην ίδια αίθουσα. 

Η ιστορία διδάσκει, μάθαμε στο σχολείο. Γι’ αυτό και εμείς επισκεφθήκαμε αυτή την αίθουσα που κυριολεκτικά μας φάνηκε σαν “τόπος διδασκαλίας της ιστορίας”, σαν “πολύτιμη κιβωτός μνήμης”. Στην αίθουσα κυριαρχεί η μνημειακή ζωγραφική ζωφόρος με σκηνές από κομβικά πολεμικά και διπλωματικά επεισόδια της επαναστατικής περιόδου αλλά και πάρα πολλά βιβλία, έγγραφα και έργα τέχνης. Καταιγισμός εικόνων, παραστάσεων, εμπειριών, συναισθημάτων… 

Δεν πειράζει που δεν είδαμε τα βασιλικά σύμβολά του Όθωνα, ήταν τόσα αυτά που είδαμε και νοιώσαμε, που προτρέπουμε όλους να επισκεφθούν αυτή τη μοναδική έκθεση.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης