Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΣ

Η Παιδική Χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης αποτελείται από 60 περίπου παιδιά των τάξεων Γ, Δ, Ε και Στ. Από το σχολικό έτος 2019-2020 στην χορωδία μας συμμετέχουν και απόφοιτοι του σχολείου μας που βρίσκονται πλέον στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σκοπός της χορωδίας μας είναι να αποτελέσει πυλώνα πολιτισμού για τις οικογένειες του σχολείου μας και της γειτονιάς μας γενικότερα και να εγγραμματίσει πολιτιστικά και συνάμα μουσικά τους αυριανούς πολίτες του δήμου μας.

Τα μέλη της χορωδίας προβάρουν 2 φορές την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων διαλειμμάτων, μετά από σχετική άδεια των κηδεμόνων τους και του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας μας καλύπτει πολυπολιτισμικά ολόκληρη την υφήλιο, από την μακρινή Ιαπωνία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η χορωδία μας είναι κατά βάση δίφωνη αλλά πολλές φορές εκτελεί μουσικά κομμάτια μονοφωνικά αλλά και πολυφωνικά.

Η χορωδία μας έχει τραγουδήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», στο Συνεδριακό Κέντρο της Μεταμόρφωσης, στο Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθήνας, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα Μεταμόρφωσης, στο δημαρχείο Μεταμόρφωσης και πρόκειται να τραγουδήσει στο θέατρο Άννα και Μαρία Καλουτά στην Αθήνα καθώς και στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Κιέριον στην Καρδίτσα.

Τον Απρίλιο του 2019 η χορωδία μας κέρδισε το 1ο Βραβείο Άνευ Συναγωνισμού στο Διαγωνισμό Χορωδιών της Χορωδίας Ορχήστρας Νέων (ΧΟΝ) ενώ τον Νοέμβριο του 2019 η χορωδία μας κέρδισε το Ασημένιο Μετάλλιο στον διαγωνισμό Artiva στο Ναύπλιο.

 

 

ΤΡΑΓΟΥΔΙ «ΚΑΛΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝ, ΑΡΧΟΝΤΕΣ»

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΙ ΘΑ΄ΡΘΕΙ

ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ ΚΙ ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ

 

Σχολιάστε