Σχολική Διαμεσολάβηση

Φέτος  συνεχίζεται η προσπάθεια που ξεκίνησε από το σχολικό έτος 2017-2018 εφαρμογής της Σχολικής Διαμεσολάβησης στο σχολείο μας.  Αδιάλειπτα , ακόμα και σε καιρούς χαλεπούς, με την καραντίνα και τον εγκλεισμό, με εισηγήτρια και κύρια εμπνεύστρια του εγχειρήματος την κα Σιμουλίδου, Διευθύντρια του σχολείου μας και αρωγό τη ΜΚΟ «Αντιγόνη» συνεχίζεται η προσπάθεια να μυήσουμε τα παιδιά στην επίλυση των μικροσυγκρούσεών τους με τη μέθοδο αυτή.

Τι είναι η Σχολική Διαμεσολάβηση; Είναι μέθοδος που συντελεί να λυθούν εν τη γενέσει τους οι μικροδιαφορές συμμαθητών με διάλογο, χωρίς χρήση βίας με τη βοήθεια εκπαιδευμένων διαμεσολαβητών – μαθητών σε ασφαλές και φιλικό περιβάλλον.

Ποια είναι τα οφέλη για τους διαμεσολαβητές,  για τους διαμεσολαβούμενους, αλλά και για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα;

Επιλύονται μικροσυγκρούσεις και δεν κλιμακώνονται. Έτσι προλαμβάνεται η ενδοσχολική βία και τα παιδιά αισθάνονται ασφαλή στον χώρο του σχολείου. Οι επιδόσεις του βελτιώνονται, όταν εξασφαλίζεται με αυτόν τον τρόπο η ψυχική τους ηρεμία.

Επιπλέον, καλλιεργούνται ο σεβασμός στον άλλο, η υπευθυνότητα, η ευαισθητοποίηση και ο ανθρωπισμός, ο διάλογος και η επικοινωνία, η δημοκρατία.

Οι αξίες αυτές  καλλιεργούνται στο σχολείο, αλλά μεταφέρονται και στην οικογένεια και στο κοινωνικό περιβάλλον των μαθητών μας. Με την εκπαίδευση που τους παρέχεται αναπτύσσουν δεξιότητες κοινωνικοποίησης  και αποφεύγουν τη βία και την παραβατική συμπεριφορά, ενώ ενδυναμώνονται ψυχικά.

Η κα Κυπρινίδου της ΜΚΟ Αντιγόνη εκπαιδεύει τους μαθητές μας (2022)

Ελπίζουμε να μας βοηθήσετε να κάνουμε τη διαμεσολάβηση τρόπο ζωής!

Διαδώστε τη και στηρίξτε τη!

 

Περί ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 8 Άρθρα
Φιλόλογος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης