Τεχνολογικές κατασκευές

Οι μαθητές/τριες  της Α τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, εκπόνησαν ατομικά έργα τα οποία περιελάμβαναν γραπτές εργασίες και κατασκευές. Συγκεκριμένα, ο κάθε μαθητής/τρια επέλεξε ένα τεχνολογικό θέμα της αρεσκείας του, με βάση προσωπικά και τεχνολογικά δεδομένα.

Στα προσωπικά δεδομένα συγκαταλέγονται οι επιθυμίες, οι κλίσεις, οι εξοικειώσεις, οι εμπνεύσεις, οι ικανότητες και οι δεξιότητες που αποκτούν τόσο στο οικογενειακό όσο και στο σχολικό τους περιβάλλον, ως βασικά κριτήρια του κάθε μαθητή/τριας, ενώ στα τεχνολογικά δεδομένα συγκαταλέγονται η τεχνολογική ενότητα, η δυνατότητα εύκολης εξεύρεσης υλικών και εργαλείων καθώς και η ενασχόληση του κάθε μαθητή/τριας με το θέμα του/της.

Οι τεχνολογικές ενότητες από τις οποίες άντλησαν τα θέματά τους ήταν οι παρακάτω:

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

καθώς και από τις παρακάτω ειδικές τεχνολογικές ενότητες, όπως :

ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ και ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

Όλες οι κατασκευές των μαθητών/τριών φωτογραφήθηκαν από την καθηγήτρια του σχολείου μας κ. Σεβαστίδου Μαρία( Θεολόγο) στο φυσικό περιβάλλον του αύλειου χώρου του σχολείου μας με πολλή επιμέλεια και μεράκι!

Ως γνωστόν το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ έχει άμεση ή έμμεση σχέση με όλα τα μαθήματα που διδάσκονται, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, οι κατασκευές των μαθητών/τριών τοποθετήθηκαν σε προθήκες του σχολείου κι έτσι όλη η σχολική κοινότητα είχε την ευκαιρία να τις  θαυμάσει!

Κλείνοντας εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας καθώς και στους γονείς και κηδεμόνες τους, ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Ο υπεύθυνος καθηγητής

Μισαηλίδης Γρηγόριος

Τεχνολόγος

Καταγραφή

Δείτε τις κατασκευές εδώ:   https://docs.google.com/presentation/d/1aM5xp-RcBg7sBM4uKz72Sll1salHlZ0BuuT2jvgxasY/edit#slide=id.p

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης