ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

 

            ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

 

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 τα τμήματα Α6 και Β4 με τους συνοδούς καθηγητές κ.Τσιφούτη Ευάγγελο, καθηγητή Φυσικής Αγωγής την κ.Γιαννιώτου Μαρία, Φιλόλογο και την αν. υποδιευθύντρια κ.Σεβαστίδου Μαρία, Θεολόγο, επισκέφθηκαν το Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος “Οικολογικά Σχολεία”.

Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν από τους Υπευθύνους του Πάρκου, για τον κίνδυνο που απειλεί το περιβάλλον και αφορά στα απορρίμματα και τα πλαστικά. Ευαισθητοποιήθηκαν για τις συνέπειες της τεράστιας περιβαλλοντικής καταστροφής στις επόμενες γενιές, παρακολουθώντας οπτικοακουστικό υλικό από περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως η Greenpeace. Συνειδητοποίησαν μέσα από συζητήσεις τι μπορούν να αλλάξουν για να αντιστραφεί η καταστροφική πορεία.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και εκφράστηκαν δημιουργικά γράφοντας τετράστιχα και επινοώντας μια ιστορία συμπληρώνοντας φράσεις.

Τέλος ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του μηχανήματος της ανακύκλωσης των γυάλινων μπουκαλιών και έλαβαν ΕΠΑΙΝΟ για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα με την προτροπή να γίνουν οι πρεσβευτές ανακύκλωσης στο σχολείο μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δημιουργός εικόνας άρθρου: Σαραφίδης Σάββας (Α6)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης