ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ-ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», μαθητές/τριες των τμημάτων Α4, Α5, Α6, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Παρανού Μαρίας, δημιούργησαν αφίσες με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Η δράση εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ» και έχει τίτλο «Ημερολόγια Εκφοβισμού».

Αρχικά οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν ένα ντοκιμαντέρ με τον ίδιο τίτλο και με βιωματικό τρόπο μπόρεσαν να καταλάβουν τις συνέπειες του σχολικού εκφοβισμού στα θύματα και τους θύτες. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση-ανάλυση στην τάξη και οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να δώσουν παραδείγματα από τις δικές τους εμπειρίες πάνω στο θέμα του εκφοβισμού. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν βίντεο με θέμα τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό ( cyberbullying ) και ενημερώθηκαν για τις αρνητικές συνέπειες του φαινομένου, τόσο για τα θύματα όσο και για τους θύτες.

Ζητήθηκε από τους/τις μαθητές/τριες να δημιουργήσουν δικά τους αυτοσχέδια σκετς με θέμα τον εκφοβισμό και να τα παρουσιάσουν στην τάξη. Από τη συζήτηση που ακολούθησε βγήκαν πολύτιμα συμπεράσματα. Τέλος οι μαθητές/τριες, ατομικά ή ομαδικά, δημιούργησαν αφίσες με τα παρακάτω συνθήματα: «Μίλα Τώρα», «Η Βία Αυξάνεται Στο Σκοτάδι», «Η Απάθεια Είναι Συνενοχή».

 

Το άρθρο υπογράφει η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Παρανού ΜαρίαΛήψη αρχείου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης