ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Χριστούγεννα! Μια γιορτή που όλοι οι χριστιανοί περιμένουν με ανυπομονησία. Είναι μια ευκαιρία για να ξεδώσουμε, να χαρούμε, να αισθανθούμε καλοσύνη. Σημαίνουν όμως τα Χριστούγεννα για όλους το ίδιο; Τα γιορτάζουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο;

Κατ” αρχάς, τι είναι τα Χριστούγεννα; Σίγουρα δεν είναι μόνο μια ευκαιρία να πάμε σε εκδηλώσεις και να φάμε γαλοπούλα! Τα Χριστούγεννα συμβολίζουν κάτι άλλο, πιο βαθύ. Τα Χριστούγεννα είναι η γέννηση του Χριστού, που συμβολίζει την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, γεμάτο αγάπη! Αυτήν την ευλογημένη περίοδο, όλοι περιμένουμε κάτι καλύτερο, κάτι που θα σταματήσει το κακό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης!

Για τον δικό μου μικρόκοσμο, τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο αυτό! Είναι και μια εποχή ξεκούρασης, θαλπωρής στο σπίτι. Μια εποχή που μπορείς να δεις την οικογένειά σου, που από την αρχή της χρονιάς έχει ένα σωρό δραστηριότητες. Τώρα, μπορούμε να κάτσουμε όλοι μαζί, χωρίς το άγχος της δουλειάς πάνω από τα κεφάλια μας. Εννοείται, ότι τα Χριστούγεννα χαίρεται και η κοινωνική πλευρά του εαυτού μας. Υπάρχουν τόσες πολλές γιορτές, συναυλίες, εκδηλώσεις! Πραγματικά τα Χριστούγεννα τα έχουν όλα!

Πραγματικά, τα Χριστούγεννα είναι μια χαρμόσυνη γιορτή, που όλοι χαιρόμαστε και απολαμβάνουμε. Όμως, σε μερικές χώρες του κόσμου, άνθρωποι υποφέρουν και ταλανίζονται από τους πολέμους. Αυτή είναι λοιπόν η ευχή μου για τα Χριστούγεννα: Να καταφέρει αυτή η γιορτή να φέρει και σε αυτούς το χαμόγελο!

Κατερίνα Σαραφίδου, Α5

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης