Σε μια περίοδο που η παγκόσμια επικαιρότητα δοκιμάζεται από την ανασφάλεια και τις πολεμικές κρίσεις, οι μαθητές του τμήματος Γ1 του 3ου Γυμνασίου Θέρμης αποφάσισαν να απαντήσουν με το πιο ισχυρό «όπλο» που διαθέτουν: τη γνώση και την εν συναίσθηση.
Μέσα από το ψηφιακό μας περιοδικό (Padlet), με τίτλο «Peaceful Living & Learning about Cultures and Traditions», τα παιδιά έγιναν μικροί πρεσβευτές της ειρήνης. Αντί να εστιάσουμε σε όσα μας χωρίζουν, επιλέξαμε να αναδείξουμε τον πλούτο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Γιατί αυτή η εργασία είναι σημαντική σήμερα;
• Η γνώση νικά τον φόβο: Μαθαίνοντας για τις παραδόσεις, τις γεύσεις και τις γιορτές άλλων λαών, ο «ξένος» παύει να είναι απειλή και γίνεται φίλος.
• Η ειρήνη ως καθημερινή πράξη: Η ειρηνική συμβίωση δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, αλλά το αποτέλεσμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα.
• Η φωνή των παιδιών: Μέσα από τις εργασίες τους, οι μαθητές μας υπενθυμίζουν ότι ο κόσμος που ονειρεύονται είναι ένας κόσμος πολύχρωμος, δημιουργικός και, πάνω απ” όλα, ενωμένος.
Σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε στον ψηφιακό μας τοίχο, να γνωρίσετε πολιτισμούς από κάθε γωνιά του πλανήτη και να μοιραστείτε μαζί μας την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση είναι το πρώτο βήμα για έναν κόσμο χωρίς σύνορα στην καρδιά μας.
Το άρθρο υπογράφει η κ. Μπαξεβάνη, καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας
