Xριστουγεννιάτικα cupcakes

CUPCAKES

Υλικά

100 γρ.  βούτυρο
150 γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική
2  αβγά, μέτρια
100 γρ.  χυμό πορτοκαλιού
100 γρ.  κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. κονιάκ
1  κ.γ.  εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ.  αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ.  κακάο Nestlé Dessert
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ.  μπέικιν πάουντερ
100 γρ.  κουβερτούρα Nestlé Dessert, λευκή
Για το frosting
300 γρ.  κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ.  ζάχαρη άχνη
 ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
 gingerbread μπισκότα, για διακόσμηση
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι, την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Τα προσθέτουμε στον κάδο και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Βάζουμε μέσα σε μία φόρμα για cupcakes τα ειδικά χαρτάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα με ένα κουτάλι μέχρι τα ⅔ του ύψους τους.
Ψήνουμε τοποθετώντας το ταψάκι σε ψηλή σχάρα για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν πάνω σε σχάρα
Για το frosting   (κρέμα επικάλυψης)
 Υλικά
300 γρ.  κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ.  ζάχαρη άχνη
  ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  gingerbread μπισκότα, για διακόσμηση
Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα και τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Βάζουμε σε ένα κορνέ με μύτη αστεράκι και διακοσμούμε από πάνω τα cupcakes.
                                                                                                                                                                                                                               Ζωή Π.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης