ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Χριστούγεννα στην Μόσχα:  Η ρωσική πρωτεύουσα ,Μόσχ, είναι λαμπερή και δίχως την χρυσόσκονη των Χριστουγέννων. Πλήθος κόσμου κοντοστέκεται μπροστά στους πάγκους του χριστουγεννιάτικου παζαριού για να αγοράσουν δώρα και γλυκίσματα για  τους αγαπημένους τους. Φημισμένα γλυκά είναι οι ματριόσκες με τις μορφές του Χάρι Πότερ και του Spiderman. Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από παραδοσιακά Χριστούγεννα στη Ρωσία , μετά την λειτουργία της γεννήσεως , θα συναντήσετε μια ομάδα ντόπιων με χειροποίητα φαναράκια και κεριά.

 

Χριστούγεννα στην Σουηδία:  Οι γιορτές στην Σουηδία αρχίζουν στις 13 Δεκεμβρίου με την ημέρα της Lucia. Στο σπίτι της Lucia , η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας ξυπνάει τους γονείς της,  τραγουδώντας ένα χριστουγεννιάτικο ιταλικό τραγούδι και προσφέροντας τους, καφέ και κουλουράκια.  Επίσης διοργανώνονται εκλογές για την επιλογή της Lucia που θα ηγηθεί στην μεγάλη παρέλαση στην Στοκχόλμη.

 

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: Στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα είναι μια από τις μεγαλύτερες Θρησκευτικές εορτές των Ελλήνων. Σε όλη τη χώρα τα παιδιά τριγυρνούν από σπίτι σε σπίτι για να πουν τα κάλαντα τις παραμονές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, ενώ στις δώδεκα τα μεσάνυχτα ανάβουν φωτιές για να διώξουν τους καλικάντζαρους, έθιμο κυρίως της υπαίθρου. Η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων μέχρι περίπου πριν 40 χρόνια (ιδίως στην ύπαιθρο) άρχιζε κατά τις 3:00 μετά τα μεσάνυχτα και σχολούσε πριν ακόμη χαράξει (κατά τις 6:00 τα ξημερώματα). Σταδιακά η ώρα ενάρξεως της ακολουθίας μετατέθηκε στις 5:00 τα ξημερώματα ή και αργότερα .Στην Ελλάδα που κύριο χριστουγεννιάτικο έδεσμα είναι το χοιρινό, απαντάται και το έθιμο με το χριστουγεννιάτικο καραβάκι, που όμως στη Χίο αποτελεί τοπικό έθιμο της Πρωτοχρονιάς με ομοιώματα πλοίων. Επίσης οι εξώστες, τα παράθυρα, οι κήποι, αλλά και οι χώροι γύρω από το τζάκι στολίζονται με ανάλογη διακόσμηση γιορτινής ατμόσφαιρας

 

Χριστούγεννα στο Παρίσι: Η πόλη του έρωτα και του φωτός, δεν είναι κάτι λιγότερο… τα Χριστούγεννα. Το Παρίσι μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις στον κόσμο, βάζει τα… καλά του το χειμώνα και δημιουργεί μια καταπληκτική εορταστική ατμόσφαιρα, που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Οι δρόμοι και τα καταστήματα είναι στολισμένα, όπου οι χριστουγεννιάτικες αγορές συναγωνίζονται με γοητεία τον Πύργο του Άιφελ και την Αψίδα του θριάμβου. Οι φανταχτερές διακοσμήσεις στις βιτρίνες εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη, καθώς στην είσοδο των κήπων Tuileries, στην πλατεία Κονκόρντ, μπορείτε να θαυμάσετε την μαγευτική θέα όλης της πόλης. Υπάρχουν πολλά ανοιχτά παγοδρόμια τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε. Όσες μέρες θα περάσετε στο Παρίσι θα ακούτε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες… θα ζήσετε την Χριστουγεννιάτικη μαγεία!

 

Χριστούγεννα στο Λουξεμβούργο: Πώς γίνεται μια κουκκίδα γης ανάμεσα στη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία να μεταμορφώνεται σε παραμυθένιο προορισμό για τα Χριστούγεννα; Κι όμως, το Λουξεμβούργο τις γιορτές δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στολίδια, πάγκοι με κάθε λογής καλούδια, παγοδρόμιο, ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, show, ρόδα και καρουζέλ σάς περιμένουν να τα εξερευνήσετε! Για να περιηγηθείτε μπορείτε να ξεκινήσετε από την κεντρική πλατεία Place Guillaume ΙΙ, όπου βρίσκεται το Δημαρχείο, και να φτάσετε στον Καθεδρικό Ναό της Notre-Dame, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Αξίζει, αναμφίβολα, μια στάση στο Palais Grand-Ducal, την επίσημη κατοικία του Μεγάλου Δούκα στην πόλη!

Χριστούγεννα στο LosAngeles:  Τα Χριστούγεννα στο Λος Άντζελες είναι μια πολύ εορταστική περίοδος όπου θα βρείτε κάθε πιθανή παραδοσιακή δραστηριότητα , από φωτιές δέντρων και παρελάσεις σκαφών έως εκδηλώσεις θεματικών πάρκων και θεατρικές παραστάσεις.  Ορισμένες χειμερινές δραστηριότητες  θα διαρκέσουν μέχρι το Φεβρουάριο, ενώ άλλες έχουν προγραμματιστεί καθ “ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου. Ορισμένες τοπικές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις του Λος Άντζελες, χρονολογούνται από τις αρχές του περασμένου αιώνα, ενώ άλλες εισάγονται ως νέες παραδόσεις.

Xριστούγεννα στο Λονδίνο: Τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο είναι πραγματικά μαγικά. Σχεδόν μόλις πέσει η θερμοκρασία και τα ρολόγια επιστρέψουν, η πόλη μετατρέπεται σε μια χειμωνιάτικη χώρα θαυμάτων, λάμπει με χριστουγεννιάτικα φώτα και δημιουργικά διακοσμημένα δέντρα, με χειμερινά αναδυόμενα παράθυρα και χριστουγεννιάτικες αγορές σε κάθε γωνιά. Όταν έρχεται ο Δεκέμβριος, όλοι ξαφνικά φαίνεται να είναι λίγο πιο φιλικά και μπορείτε να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο σας πίνοντας ζεστό ποτό, παρακολουθώντας εορταστικές παραστάσεις και pantos, επανεξετάζοντας τις αγαπημένες σας χριστουγεννιάτικες ταινίες, γλιστρώντας γύρω από γραφικά παγοδρόμια και έχοντας ένα σωστό γόνατο-up σε όλα τα Χριστουγεννιάτικα πάρτι..

Χριστούγεννα στην Μαδρίτη :Ως πρωτεύουσα μιας καθολικής χώρας, η Μαδρίτη πηγαίνει πραγματικά στην πόλη τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν πολλά να κάνετε, από τις χριστουγεννιάτικες αγορές και τα φώτα διακοπών μέχρι τις σκηνές γέννησης και την παρέλαση των Τριών Βασιλέων. Και φυσικά, να τρως έξω. Η παραμονή των Χριστουγέννων είναι η κύρια γιορτή στην Ισπανία, πράγμα που σημαίνει ότι θα βρείτε πολύ περισσότερα εστιατόρια ανοιχτά την ημέρα των Χριστουγέννων από ό, τι στη Βρετανία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, όλα τα εστιατόρια κάνουν κρατήσεις μήνες νωρίτερα, οπότε αν σκοπεύετε να φάτε έξω την ημέρα των Χριστουγέννων, κάντε κράτηση το συντομότερο δυνατό.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης