ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΤΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

       Μια κρύα μέρα του χειμώνα, ο Άγιος Βασίλης ήθελε να ανεβεί στο πατάρι του σπιτιού του. Πήρε την σκάλα, που ήταν λίγο χαλασμένη, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να χτυπήσει.Φώναξε τη γυναίκα του και τον πήγε στο νοσοκομείο των ξωτικών.

      Τα ξωτικά ( οι γιατροί ), τού είπαν ότι είχε σπάσει το πόδι του και ότι έπρεπε να μείνει για έναν μήνα στο κρεβάτι, με γύψο. Ο Άγιος Βασίλης είχε στεναχωρηθεί, που δεν θα μπορούσε να μοιράσει στα παιδιά τα δώρα τους . Έτσι, έστειλε τα ξωτικά να βρουν δύο καλά και υπάκουα παιδιά , που θα μπορούσαν να μοιράσουν τα δώρα με προσοχή και αγάπη.

     Τα ξωτικά βρήκαν τον Αποστόλη και την Αλεξάνδρα, δύο μαθητές της έκτης τάξης του δημοτικού, που κατάγονταν από την Αθήνα. Τα ξωτικά πήραν τα παιδιά από τα κρεβάτια τους αργά το βράδυ και τους μετέφεραν στο σπίτι του Άγιου Βασίλη. Το επόμενο πρωί όταν ξύπνησαν , ξαφνιάστηκαν και τρόμαξαν λίγο. Τούς εξήγησαν, τι έχει συμβεί και αυτά χάρηκαν. Τούς έδειξαν, πώς θα δαμάσουν τα ελάφια και πώς θα παραδώσουν τα δώρα στα παιδιά .

     Το επόμενο βράδυ, ήταν η μέρα που θα έπρεπε να παραδώσουν τα δώρα. Ο Άλφρεντ, το πιο έμπιστο ξωτικό του Άγιου Βασίλη, πήγε μαζί τους. Ανέβηκαν στο έλκηθρο και πήραν τον σάκο με τα δώρα. Τότε, άρχισε η μεγάλη τους διαδρομή. Τα παιδιά ξεκίνησαν και όλα έδειχναν καλά .

    Είχαν αφήσει για το τέλος,  τα δώρα των αδερφιών τους και τα δικά τους. Ξαφνικά,  τούς έπεσε κάτω το δώρο της αδερφής του Αποστόλη. Τ ότε πανικοβλήθηκαν, το μυαλό τους είχε κολλήσει, αλλά ο Άλφρεντ είπε στα ελάφια να κατέβουν για να το πάρουν. Τα παιδιά το πήραν και το έβαλαν ξανά πάνω στο έλκηθρο . Τέλος,  άφησαν στα αδέρφια τους τα δώρα και πήραν και τα δικά τους . Ύστερα γύρισαν σπίτι τους και κοιμήθηκαν. Ο Άλφρεντ με τα ελάφια γύρισαν πίσω κι αυτοί.

Αποστόλης Α.

Αλεξάνδρα Θ.


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης