Χριστουγεννιάτικα μπισκοτανθρωπάκια

 

ΥΛΙΚΑ

  • 6φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ. σούπας baking powder
  • 1κ. σούπας ginger σε σκόνη
  • 1κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1κ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1φλ. μαργαρίνη ελαφρά λιωμένη
  • 1φλ. μελάσα
  • 1φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2φλ. νερό
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • Για το γλάσο:
  • 1φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4φλ. γάλα
  • 10 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (διάφορα χρώματα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάλε το αλεύρι με το baking powder, το ginger, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλο και την κανέλα σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τη μαργαρίνη, τη μελάσα, τη μαύρη ζάχαρη, το νερό, το αυγό και τη βανίλια να αφρατέψουν.
  • Σιγά, σιγά πρόσθεσε τα στεγνά υλικά – αλεύρι κτλ – και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν πλήρως.
  • Μοίρασε τη ζύμη σε 3 μέρη και πίεσε σε μικρά μπαλάκια.
  • Τύλιξε με ζελατίνη και άφησε στην άκρη για 3 ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε με τον πλάστη τη ζύμη σε λεπτά φύλλα (2-3 εκατοστά).
  • Κόψε σε σχεδιάκια ανάλογα με το κουπάτ και άπλωσε τα μπισκοτάκια σου σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
  • Ψήσε για 10-12 λεπτά.
  • Τα μπισκοτάκια σου είναι έτοιμα όταν φύγει η υγρασία από το κέντρο του μπισκότου.
  • Αφαίρεσε από την λαδόκολλα και άφησε να κρυώσουν σε μια σχάρα.
  • Ετοίμασε το γλάσο όσο κρυώνουν τα μπισκοτάκια σου.
  • Ανακάτεψε τη ζάχαρη με το γάλα τόσο, όσο να πάρεις μια παχιά κρέμα.
  • Μοίρασε σε διάφορα μπολάκια, ανάλογα με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που έχεις.
  • Πάρε τα χρωματιστά γλάσο και στόλισε τα μπισκότα όπως επιθυμείς.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!

ΣΤ’2  Ιουλία Σ.  Θεώνη Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης