Περιμένοντας….το καλοκαίρι

Ο καιρός άλλαξε..Ήλιος παντού. Η θάλασσα αρχίζει να ζεσταίνεται. Το μυαλό μας σκέφτεται και η καρδιά μας περιμένει ταξίδια σε μέρη γνωστά κι αγαπημένα. Θα σας περιγράψουμε λοιπόν τους αγαπημένους μας προορισμούς. Βραζιλία και Λευκάδα. Η απόφαση δική σας!!

rio de janeiro

Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής και έχει μεγάλη εγκληματικότητα ,για αυτό μερικοί άνθρωποι έχουν βάλει ηλεκτροφόρα σύρματα. Είναι όμως μια χώρα με καταπληκτικά αξιοθέατα. Κάποια από αυτά είναι το άγαλμα του Χριστού που με απλωμένα χέρια, βρίσκεται σε υψόμετρο 710 μέτρων, έχει ύψος 32 μέτρα και ζυγίζει 1.000 τόνους. Ένα άλλο αξιοθέατο είναι το Lencois maranheuses που είναι γεμάτο με λευκή άμμο και μικρές εντυπωσιακές πράσινες και μπλε λίμνες του γλυκού νερού.

lefkada

Η Λευκάδα θεωρείται η πατρίδα της ποίησης και της τέχνης . Έξω από την πόλη και ακριβώς απέναντι από την πλωτή γέφυρα (‘όπου το άνοιγμά της είναι 40μ.)υπάρχει το ενετικό κάστρο της Αγίας Μαύρας.  Μέσα στην πόλη υπάρχει το Αρχαιολογικό μουσείο στο οποίο υπάρχουν πολλά ωραία έργα τέχνης.  Η Λευκάδα φημίζεται για τις παραλίες της. Κάποιες από αυτές είναι το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί και το Κάθισμα. Επίσης μπορείς να γευτείς πολύ ωραία θαλασσινά , όσπρια και κρεατικά.

Ευαγγελία, Ειρήνη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης