ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Πέτρινα χωριά σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο, που έχουν την ικανότητα να «αδειάζουν» κάθε βάρος από μέσα σου, ατμοσφαιρικοί ξενώνες και ψαγμένα μαγαζάκια, κόσμος που άφησε συνειδητά πίσω του τα μεγάλα αστικά κέντρα και προσπαθεί να «ριζώσει» εκεί όπου η ψυχή του νιώθει πιο ανάλαφρη. Σ

Οι επιλογές εδώ είναι άπειρες και καλύπτουν όλα τα γούστα: βουτιές στις Οβίρες, τις φυσικές κολυμπήθρες ανάμεσα σε Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, αλλά και από το γεφύρι της Αρίστης στα κρυστάλλινα νερά του Βοϊδομάτη για τους πιο τολμηρούς, σύντομη πεζοπορία προς το πιο όμορφο σημείο-παρατηρητήριο του Βίκου, τη θέση Μπελόη, διά­σχιση του φαραγγιού του Βίκου ή ανάβαση στη Δρακόλιμνη της Τύμφης (Γκαμήλα) για τους πιο σκληροπυρηνικούς, αναρρίχηση, ιππασία, canoe kayak, δροσιστικά ροφήματα και απολαυστικά γλυκά σε κουκλίστικα, πνιγμένα στα λουλούδια παραδοσιακά καφέ στο Μεγάλο Πάπιγκο, βόλτες στα καλντερίμια των χωριών και αναζήτηση νέων αγαπημένων προορισμών.

Το Πάπιγκο είναι γνωστό σε όλους, εξαιρετικά τουριστικό αλλά και πολύ όμορφο. Εδώ θα έρθετε αν είστε περιπετειώδεις τύποι, καθώς μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ, πεζοπορία, ορειβασία, ιππασία και τα σχετικά. Αν πάλι σας έχει λείψει η θάλασσα, εκτός από το .δροσερό ποτάμι, υπάρχει και κάτι μοναδικό: οι «Κολυμπήθρες» στο ρέμα του Ρογκοβού, δηλαδή μια σειρά από μεγάλες, φυσικές πισίνες που το νερό έχει λαξέψει στον βράχο. Δε θα δυσκολευτείτε να τις εντοπίσετε, τις ξέρουν κι άλλοι!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης