Το περιβάλλον μάς χρειάζεται!

Αυτό το άρθρο θα περάσει από πολλά άτομα. Ελπίζω λοιπόν, να μην το προσπεράσετε γιατί θα μάθετε πολλά, που κάποια μπορεί να τα ξέρατε, κάποια άλλα όμως όχι.

 

ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ. Ξέρετε την αιτία της όξινης βροχής. Η βασική αιτία είναι  ο βλαβερός καπνός που παράγουν τα εργοστάσια κι αποθηκεύεται στα σύννεφα ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να χρησιμοποιούμε λιγότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς (Μ.Μ.Μ), να χρησιμοποιούμε ποδήλατα και  να περπατάμε περισσότερο.

 

ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ. Πριν περίπου 150 χρόνια ο αέρας ήταν καθαρός για να τον αναπνέουμε, ενώ τώρα σε κάποια σημεία του πλανήτη και δυστυχώς αυτά είναι αρκετά, είναι δύσκολο πια να ζήσουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να προστατεύουμε τα δάση  μας, να φροντίζουμε να υπάρχουν πάρκα και πλατείες με δέντρα στις μεγάλες πόλεις. Τα φυτά εκπέμπουν οξυγόνο και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα.

 

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Οι πόλεις μας έχουν γεμίσει σκουπίδια, που αντί  να τα πετάμε στους κάδους τα πετάμε στους δρόμους, στα πάρκα και στα ποτάμια. ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; Μπορούμε τα σαββατοκύριακα να φοράμε γάντια να παίρνουμε σακούλες και να μαζεύουμε  τα σκουπίδια.

 

Ο πλανήτης μας έχει πολλά προβλήματα. Ελπίζω οι άνθρωποι στο μέλλον να ενδιαφερθούν περισσότερο  για τον πλανήτη ΓΗ,   γιατί αυτό είναι το σπίτι μας και είναι κρίμα να καταστραφεί.

 

Τζάνετ Κ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης