Ο μεγαλύτερος κροκόδειλος

Κατά την διάρκεια της γυψώδους περιόδου ζούσε ένας τεράστιος κροκόδειλος  που ονομαζόταν ‘’Deinosuchus’’. Ζούσε 82 μέχρι 73 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτός ο κροκόδειλος ήταν μεγαλύτερος από ένα σχολικό λεωφορείο και ήταν ο μεγαλύτερος κροκόδειλος που έχει ζήσει ποτέ.

Έτρωγε Παρασαυρόλοφους και οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι είχε πιο δυνατό δάγκωμα  από έναν Τυρανόσαυρο Ρεξ. Ο συγκεκριμένος μάλιστα κροκόδειλος μπορούσε να φάει και τεράστια ψάρια που ήταν τόσο μεγάλα όσο ένας λευκός καρχαρίας. Επίσης  όσο μεγάλωνε έβγαζε σκληρές πλάκες στην πλάτη του που χρησιμοποιούσε ως πανοπλία ενάντια σε ψάρια που έμοιαζαν με πιράνχας. Μπορούσε να κάνει κάτι που οι επιστήμονες ονομάζουν ‘’ DEATH ROLL’’. Δηλαδή έπιανε κάποιον δεινόσαυρο με το στόμα του και τον γυρνούσε 360 μοίρες γύρω γύρω, βγάζοντας κομμάτια από αυτόν για να φάει πιο εύκολα.

Αυτός ήταν ο Deinosuchus. Ένας τεράστιος κροκόδειλος που έτρωγε δεινόσαυρους. Άραγε αν δεν άλλαζε η θερμοκρασία και δεν έπεφτε ο αστεροειδής στη γη μπορεί να ζούσε μέχρι και σήμερα. Κανένας δεν είναι σίγουρος!

Κωνσταντίνος Κ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης