ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΧΡΟΝΟΣ»

Η δημοσιογραφική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής επισκέφθηκε χθες τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «ΧΡΟΝΟΣ». Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού επί της Νικολάου Ζωίδη. Την ξενάγηση έκανε ο αρχισυντάκτης του «Χ» Διονύσης Βοργιάς μιλώντας εν τάχει για την ιστορία της εφημερίδας, απαντώντας σε αρκετές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και δείχνοντας σε μικρές και μικρούς το ιστορικό αρχείο της εφημερίδας, που περιλαμβάνει εκδόσεις από το μακρινό 1964.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ «ΧΡΟΝΟΣ»

1.ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ; ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ; (Φράγκου Κωνσταντίνα)

Απ: Είναι και εύκολο και δύσκολο, αναλόγως το θέμα. Πάντα οι πηγές μας είναι το αξιόπιστο δίκτυο ανθρώπων του νομού μας.

 2. ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ «ΣΩΣΤΑ» ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ; (Πιατίδης Γιώργος)

Απ: Να είναι αντικειμενικός, να δέχεται τις απόψεις των συναδέλφων του και να λειτουργεί σαν ομάδα, σεβόμενος πάντα την ομαδικότητα.

3.ΠΟΤΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ; (Χριστίνα Κεσογλίδη)

Απ: Η εφημερίδα το 1964. Το ραδιόφωνο και η ιστοσελίδα μας το 1999.

4.ΕΧΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ; ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ; (Νούσια Σωτηρία)

Απ: Έχουμε ελεύθερο χρόνο αλλά όχι πάντα! Κάποια φορές συμβαίνουν έκτακτα γεγονότα και πρέπει να τα καλύψουμε με ρεπορτάζ.

5.ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ; (Τσιάρα Γεωργία)

Απ: Θεωρώ ότι για να διαβάζουν τόσοι αναγνώστες την εφημερίδα μας και την ιστοσελίδα μας, μας εμπιστεύονται και είναι ικανοποιημένοι από την θεματολογία της.

6.ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ; ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ;(Κουκουδέτσος Σωτήρης)

Απ: Να αγαπάει πολύ τη δουλειά αυτή, να είναι αντικειμενικός και αμερόληπτος!

7.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ; ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ «ΜΠΑΙΝΟΥΝ» ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΕΣΑ; (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ,ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ) (Γεώργαρος Ανδρέας)

Απ: Ναι, η δημοσιογραφία έχει μπει ήδη σε μια νέα εποχή. Η τεχνολογία έχει εξελιχτεί και έχοντας όλοι ένα κινητό στο χέρι, ανά πάσα στιγμή ενημερωνόμαστε για ο, τι επιθυμούμε.