Την Τετάρτη 22 Απριλίου αναχωρήσαμε νωρίς το πρωί από το σχολείο μας και μετά από ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι, μια στάση στη Πρέβεζα και μια όμορφη διαδρομή με το πλοίο από Ηγουμενίτσα, φτάσαμε στη Κέρκυρα αργά το απόγευμα. Πήγαμε κατευθείαν στο ξενοδοχείο μας για να δούμε τα δωμάτια μας, να ξεκουραστούμε μετά από αυτό το ταξίδι, να δειπνήσουμε και να διανυκτερεύσουμε. Την επόμενη μέρα ξυπνήσαμε νωρίς το πρωί και μετά το πρωινό φύγαμε για τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο όπου πήραν τόπο κάποιες από της δράσεις του φεστιβάλ. Αφού γνωριστήκαμε με τις ομάδες μας, παρακολουθήσαμε τα εργαστήρια και τις διαλέξεις του φεστιβάλ. Μέσα από αυτά τα εργαστήρια μάθαμε πολλά πράγματα για τη δημοσιογραφία, τον οπτικό και ακουστικό σχεδιασμό και πολλά άλλα που μας φάνηκαν χρήσιμα τις επόμενες ημέρες. Το μεσημέρι πήγαμε στην πλατεία Λιστόν όπου πήραμε μέρος σε μια προπόνηση κρίκετ. Έπειτα είχαμε λίγο ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην Κέρκυρα και μεσημεριανό. Το απόγευμα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και αρχίσαμε να ετοιμαζόμαστε για μια ακόμη δραστηριότητα που είχε οργανώσει για εμάς το φεστιβάλ, το DJ party στο club 54. Εκεί έπαιξαν πολύ ωραία μουσική DJs από όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο φεστιβάλ όπως και ένας μαθητής από το δικό μας σχολείο. Εδώ είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ υπήρχε ο ερυθρός Σταυρός.
Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή, ξυπνήσαμε νωρίς, φάγαμε πρωινό στον μπουφέ του ξενοδοχείου και αυτή τη φορά αναχωρήσαμε για το 1ο και 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας. Στο γυμναστήριο του σχολείου, εμείς και όλα τα υπόλοιπα σχολεία στήσαμε το περίπτερο μας, ένα μικρό χώρο στον οποίο μπορούσαν να έρθουν μαθητές από όλα τα άλλα σχολεία και να μάθουν για τα podcast μας. Επίσης, στον ίδιο χώρο, έπαιζαν μουσική σχολικές μπάντες από σχολεία της Κέρκυρας και άλλα μουσικά σχολεία καθώς και πολλοί μαθητές είχαν οργανώσει να κάνουν συνέντευξης στους υπόλοιπους. Στη συνέχεια ανεβήκαμε στις τάξεις του σχολείου με τις ομάδες και τους αρχηγούς μας. Εκεί είχαμε ως αποστολή να φτιάξουμε ένα podcast σε συνεργασία με όλα τα μέλη της ομάδας μας, εφαρμόζοντας όλα όσα είχαμε μάθει την προηγούμενη μέρα. Το θέμα του podcast βγήκε μέσα από τα κομμάτια ενός παζλ, το κάθε σχολείο της ομάδας είχε ένα διαφορετικό κομμάτι και έτσι σχηματίστηκε ένας πίνακας ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον. Στη συνέχεια, δουλέψαμε ομαδικά, αλλά και με τη βοήθεια των αρχηγών και των καθηγητών μας. Φτιάξαμε το κείμενο του podcast, το ηχογραφήσαμε και το επεξεργαστήκαμε. Οι ομάδες μας κατάφεραν να δημιουργήσουν δύο podcast μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Το «Όταν η φύση παύει να σιωπά» και το «Παιχνίδια με τη ψυχολογία», τα δύο μας podcast, έχουν ανέβει στην πλατφόρμα του European School Radio. Όλα αυτά έγιναν σε συνεργασία με το 40ο Γυμνάσιο Αθηνών. Σκοπός μας ήταν να πάρουμε όσες περισσότερες προβολές μπορούσαμε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα για μεσημεριανό, επισκεφτήκαμε την ΕΡΤ Κέρκυρας, όπου μας έκαναν μια ξενάγηση στους χώρους που είναι διαμορφωμένοι σαν ένα μουσείο, μας έδειξαν πως ξεκίνησε το ραδιόφωνο καθώς και το στούντιο. Έπειτα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και ετοιμαστήκαμε για να πάμε στην πόλη και να πάρουμε μέρος στη γιορτή παραδοσιακών χορών. Λόγο μιας κακής συνεννόησης δεν καταφέραμε να συμμετάσχουμε τελικά καθώς είχαν τελειώσει αλλά δεν πειράζει γιατί κάναμε βόλτα και είδαμε την Κέρκυρα το βράδυ, ήταν πραγματικά μαγευτική.
Το Σάββατο, την μέρα της αναχώρησης μας, αφού κάναμε check out, πήγαμε στους χώρους της Ιονίου Ακαδημίας. για να παρακολουθήσουμε την τελετή λήξης του φεστιβάλ και την βράβευση. Τα podcast που είχαμε στείλει βγήκαν στη 3η και 4η θέση στη γενική κατηγορία κοινού καθώς και το podcast που είχαμε δημιουργήσει την προηγούμενη ημέρα, μαζί με το 40ο Γυμνάσιο Αθηνών με τίτλο «Όταν η φύση παύει να σιωπά», πήρε διάκριση καλύτερης προώθησης. Μετά από αυτά τα πολύ ευχάριστα αποτέλεσμα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής που ήταν πολύ ευχάριστος και ξεκούραστος χάρη στον οδηγό μας.
Αυτή η εκδρομή μας έμαθε πολλά, γνωρίσαμε πάρα πολλά παιδιά από αλλά μέρη της Ελλάδας, συμμετείχαμε σε πολλές δραστηριότητες και αποκτήσαμε νέες εμπειρίες. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές μας που μας βοήθησαν τόσο πολύ στην όλη διαδικασία καθώς και στο τουριστικό γραφείο και τον οδηγό μας που συντόνισαν το ταξίδι μας.


