The Butterfly circus (Κυριακή Καλημερατζή)

 

7480ee6eac6ca45eac637859306d1808

Η ταινία μικρού μήκους “The Butterfly circus” αποτελεί έναν ύμνο στο μεγαλείο και την ομορφιά του ανθρώπου, ο οποίος ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μπορεί να μεταμορφωθεί και να μεταμορφώσει τους γύρω του.

Ο Mendez ιδιοκτήτης ενός μικρού τσίρκου περιοδεύει με την ομάδα του στη Νότια Καλιφόρνια κατά την περίοδο του 1930, εποχή οικονομικής κρίσης που συνδέεται και με την ηθική εξαθλίωση. Συχνά ο θίασος του προσφέρει δωρεάν παραστάσεις για να φέρει λίγη χαρά στην μουντή ζωή των ανθρώπων.

Σε κάποια από τις στάσεις του θιάσου θα συναντήσει τον Will, έναν άνθρωπο χωρίς μέλη , που για να επιβιώσει συμμετέχει σε μία επίδειξη «φρικιών», ανθρώπων που προκαλούν φρίκη στους θεατές με τις ατέλειες τους. Όσο εντονότερη η φρίκη τόσο  μεγαλύτερη η προσέλευση.  Η συνάντηση αυτή θα αποδειχθεί καταλυτική για τον τελευταίο αφού θα τον κάνει να σκεφτεί πως τέλειος άνθρωπος είναι ο ελεύθερος άνθρωπος, αυτός που επιλέγει ποιος θα είναι.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Nick Vujicic, συγγραφέας του βιβλίου «Ζωή χωρίς ¨Όρια», ο οποίος πάσχοντας από το σύνδρομο tetra-amelia  στέλνει το μήνυμα πως η ευτυχία δεν οφείλεται στην  απουσία του πόνου αλλά  στο ψυχικό σθένος απέναντι στις δυσκολίες της ζωής και στο  σκοπό που της δίνει νόημα.

Η μικρή αυτή ταινία στάθηκε αφορμή για προβληματισμό και έμπνευση στις σχολικές μας αίθουσες. Έννοιες όπως η ψυχική ανθεκτικότητα και η ανθρωπιά έκαναν μαθητές και μαθήτριες να γράψουν τα δικά τους άρθρα τα οποία θα φιλοξενήσει ο Σταθμός 4 με τον τίτλο « Με αφορμή μία ταινία…».

 

8c76b3a50756052f0d61ae09c61635df

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης