ΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ

ΝΤΑΚΟΥΡΗ ΣΟΦΙΑ

Υπόθεση: Ο Αίας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά τον θάνατό του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα,  αυτός αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.

Ο Αίας του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη αποτελεί ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, καθώς και έναν υποδειγματικό συνδυασμό θεάτρου, εικαστικής και μουσικής. Ο ταλαντούχος Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει και τους εννέα  ρόλους της τραγωδίας, έναν άκρως απαιτητικό μονόλογο, πνευματικά και σωματικά,  φέρνοντας εις πέρας μία πολυσύνθετη και καθηλωτική ερμηνεία. Με την εξαιρετική του κίνηση, φωνή, ύφος και ενέργεια σε συνδυασμό με τις αξεπέραστες υποκριτικές του ικανότητες, καταφέρνει  να μεταφέρει τον θεατή σε ένα άλλο σύμπαν και να του χαρίσει μία μοναδική θεατρική εμπειρία.

Παράλληλα, ο ζωγράφος Απόστολος Χαντζαράς βρίσκεται επί σκηνής και παρουσιάζει ουσιαστικά μία έκθεση ζωγραφικής, μέσα από την οποία πραγματοποιείται η εναλλαγή των ρόλων, προσδίδοντας έτσι μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην παράσταση και δημιουργώντας ένα συνεχώς εξελισσόμενο σκηνικό. Συνεπώς, η σύζευξη της ανατριχιαστικής ερμηνείας του Μιχάλη Σαράντη και του εικαστικού έργου οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής και σκηνικής μαγείας.

Συνοψίζοντας, η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί ένα άκρως ενδιαφέρον και πρωτότυπο εύρημα, το οποίο αποδεικνύεται  άξιο των προσδοκιών και μία αναμφίβολα αξέχαστη εμπειρία ζωής, που δεν μπορεί παρά να κερδίσει το θερμό μας χειροκρότημα!

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης