Τα θετικά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών

ΣΟΦΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια εκτός από αρνητικά έχουν και πολλές θετικές πλευρές που ωφελούν τα παιδιά. Αρχικά, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση του παιδιού. Το παιδί που παίζει τέτοια παιχνίδια  δεν έχει τόσα πολλά προβλήματα με τις φιλίες και με τα αρνητικά συναισθήματα του γιατί  βρίσκει μια διέξοδο. Επιπλέον, το ψυχαγωγούν, του προσφέρουν νέες  γνώσεις ενώ παράλληλα μπορεί να επικοινωνεί με άτομα από όλο τον κόσμο.

Μέσα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δημιουργείται ένας νέος, μαγικός, ευχάριστος κόσμος που ταξιδεύει το παιδί και το βοηθάει να ξεφύγει από τα προβλήματα που το απασχολούν. Έχουν πολύ όμορφα γραφικά, χρώματα και μουσική που ο παίκτης του παιχνιδιού νομίζει ότι βρίσκεται μέσα σε αυτό και ταξιδεύει σε μέρη που δεν έχει πάει ποτέ.

Κάποια παιχνίδια είναι γραμμένα σε άλλες γλώσσες,  οπότε έτσι το παιδί μπορεί να εξασκείται σε αυτή την γλώσσα και να μαθαίνει καινούργιες λέξεις. Υπάρχουν και πολλά παιδαγωγικά παιχνίδια που μορφώνουν το παιδί και μπορεί να αποκτήσει επιπλέον γνώσεις ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού όπως για παράδειγμα παιχνίδια λέξεων,  παιχνίδια σχετικά με την αρχαιότητα και τις  επιστήμες  γενικότερα.

Ακόμα μέσα από κάποια παιχνίδια μπορείς να μιλάς και να παίζεις  με τους φίλους σου που βρίσκονται μακριά  η ακόμα και να κάνεις νέες φίλιες.  Τέλος, τα παιχνίδια βοηθούν πολύ στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού γιατί του μαθαίνουν να συνεργάζεται, να έχει ομαδικό πνεύμα και ταυτόχρονα να είναι πιο δυναμικό και ανεξάρτητο και να αγωνίζεται με επιμονή και υπομονή χωρίς να χάνει την ψυχραιμία του και να παρεκτρέπεται.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης