Θετικά και αρνητικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 Σούρσου Μαριτίνα Β2

Στις μέρες μας το Διαδίκτυο και η οθόνη παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στις ζωές μας. Από αυτά μπορούν οι άνθρωποι να μοιράζονται πολλές ιδιαίτερες στιγμές και τα νέα τους. Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι.

Τα θετικά του διαδικτύου και της οθόνης είναι πολλά. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι μπορούν να δίνουν συμβουλές σε άλλους, αλλά και να παίρνουν. Μπορούν να μοιράζονται σημαντικές, αλλά και πολύ ιδιαίτερες στιγμές της ζωής τους, να ανταλλάσσουν απόψεις για διάφορα και ξεχωριστά θέματα, να λένε ευτράπελες ιστορίες, αλλά και να μοιράζονται τα νέα της καθημερινότητάς τους. Αυτά κάνουν τους ανθρώπους που τα βλέπουν να νιώθουν ζεστασιά, χαρά και πολλά άλλα θετικά συναισθήματα.

Παρ’ όλα αυτά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κρύβουν πολλούς κινδύνους. Για παράδειγμα, τα ψεύτικα προφίλ, με ψεύτικο όνομα, ψεύτικη φωτογραφία και γενικά ψεύτικα στοιχεία και αναρτήσεις δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο, που συνήθως έχει σκοπό την αποπλάνηση άλλου ατόμου και συχνά ανηλίκου.

Ακόμα ένα άσχημο φαινόμενο των social media είναι ο εκφοβισμός, δηλαδή τα ειρωνικά, αγενή και προσβλητικά σχόλια κάτω από διάφορες αναρτήσεις. Αυτό το φαινόμενο συνήθως γίνεται από άτομα τα οποία έχουν ανασφάλειες και έχουν τόση κακία μέσα τους, ώστε να θέλουν να βλάψουν άλλους.

Τέλος, πιστεύω ότι τα social media, αν τα χειρίζεσαι καλά και δεν βασίζεις ολόκληρη τη ζωή σου σε αυτά, δεν αποτελούν μεγάλο κίνδυνο. Εάν όμως εθιστείς και δεν έχεις πια βούληση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ιστορία αυτή θα έχει άσχημη κατάληξη.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης