4 σχόλια στο "ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ"

  1. Το 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας βρίσκεται στη Χαλκίδα, μία πόλη 102.223 κατοίκων στο νησί της Εύβοιας στην Ελλάδα. Βρίσκεται κοντά στη βόρεια έξοδο της πόλης, στην περιφερειακή οδό, όπου δεσπόζει ένα ισχυρό σύμβολο – τοπόσημο, το ρωμαϊκό υδραγωγείο, γνωστό ως Καμάρες. Το λογότυπο του σχολείου είναι εμπνευσμένο από αυτό το τεχνικό έργο μεταφοράς νερού για την ύδρευση της πόλης, το οποίο κατασκεύασαν οι Ρωμαίοι και συνέχισαν οι Ενετοί.

    Η πόλη της Χαλκίδας απλώνεται στις δύο πλευρές του Πορθμού του Ευρίπου όπου παρατηρείται το φαινόμενο της παλίρροιας γνωστό ως «τρελά νερά» στην τοπική κοινωνία. Είναι μία πόλη με πλούσια ιστορία από την εποχή των προϊστορικών χρόνων όπως μαρτυρούν τα μνημεία και τα μουσεία της. Θεωρείται δημοφιλής και ασφαλής τουριστικός προορισμός εύκολα προσβάσιμος οδικώς και με τρένο. Απέχει μόλις 96 χμ. από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και 80 χμ. από την Αθήνα, πρωτεύουσα της Ελλάδος.

  2. ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

    Το σχολείο μας στεγαζόταν αρχικά, στην πρώτη πρότυπη Τεχνική Σχολή Μηχανικών στην Στερεά Ελλάδα : « Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».
    H Σχολή Μηχανικών ιδρύθηκε από το Επιμελητήριο Ευβοίας την 11η Φεβρουαρίου του 1947 με σκοπό την οικονομική ανόρθωση του τόπου, μέσα από την επαγγελματική κατάρτιση τεχνητών για διάφορα επαγγέλματα.
    Το έτος 1985 και το 1986 το Επιμελητήριο εκμίσθωσε τμήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων της σχολής στον Δήμο Χαλκιδέων και το 1984 στο Ελληνικό Δημόσιο για να στεγαστεί το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας. Το σχολείο λειτούργησε επί της οδού Χαϊνά έως το 2004 μέχρι την αποπεράτωση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Πειραϊκής-Πατραϊκής.

Σχολιάστε

Top