Χαιρετισμός και ευχές από τη συντακτική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου – Κορδελιού Εμείς και Εσείς

Θεσσαλονίκη - άποψη πόλης

Συνεργασία συντακτικών ομάδων

Η συντακτική ομάδα του 1ο Γυμνάσιου Ελευθέριου Κορδελιού, χαίρεται να συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά μαζί σας  στο πλαίσιο της ψηφιακής μας  εφημερίδας  «e-ματιά του 1ου».

Ως σκοπό έχουμε να χρωματίσουμε ακόμη έναν χρόνο με πινελιές γεμάτες έμπνευση και ιδέες. Να γίνουμε συν-δημιουργοί και να ακουστεί η φωνή μας  μέσω των άρθρων, των κειμένων και των έργων μας!

Ας ακολουθήσουμε αυτή τη πολύτιμη διαδρομή μαζί! Καλή αρχή!

 πλατεία Ευόσμου

Γεια σας, παιδιά! Είμαστε η ομάδα της σχολικής εφημερίδας « e-ματιά του 1ου » από το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη. 

Χαιρόμαστε πολύ που θα συνεργαστούμε με μαθητές άλλων σχολείων και θα ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα!

 Σε αυτή την πρώτη επικοινωνία μας θα θέλαμε να σας πούμε κάποια γενικά πράγματα για εμάς και την περιοχή μας.

Αρχικά, θα πούμε λίγα λόγια για την πόλη μας. Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα και μία από τις πιο όμορφες. Έχει να προσφέρει τόσα πολλά τόσο στους κατοίκους της όσο και στους επισκέπτες της. Υπάρχουν πολλά πράγματα για να δεις και να κάνεις σε αυτή την πόλη.

Όσον αφορά το παρελθόν της έχει πολλά σημαντικά μνημεία όπως τα κάστρα και ο Λευκός Πύργος, η ρωμαϊκή αγορά, η Ροτόντα και το ανάκτορο του Γαλερίου καθώς και πολλές βυζαντινές εκκλησίες, που ανήκουν στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Επίσης, υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα μουσεία για διάφορα θέματα.

Από τις πιο όμορφες δραστηριότητες είναι η βόλτα στην παραλία της. Υπάρχει ένας μεγάλος παραλιακός δρόμος, όπου μπορεί κανείς να περπατήσει, να αθληθεί, να κάνει βόλτα με το ποδήλατό του ή απλά να απολαύσει το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Αυτές είναι κάποιες από τις ομορφιές της πόλης μας. 

Κορδελιό   

Εμείς ζούμε στο Δήμο Κορδελιού – Εύοσμου,  ο οποίος απέχει από το κέντρο της πόλης περίπου 20΄ με τα μέσα συγκοινωνίας. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Θεσσαλονίκης  (δεύτερος σε πληθυσμό) και προέκυψε από την ένωση των δήμων Κορδελιού και Εύοσμου.  Ο δήμος μας έχει προσφυγική ιστορία καθώς δημιουργήθηκε από πρόσφυγες που ήρθαν εδώ από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη μετά το 1922.

Σήμερα είναι  μια περιοχή πολύ ζωντανή  με πολλά μαγαζιά,  πλατείες, πολιτιστικά κέντρα  και πολλά  πολλά σχολεία. Ένα από αυτά είναι και το δικό μας, το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού.  Είναι ένα μεγάλο σχολείο με περίπου 400 μαθητές. Έχει αίθουσα εκδηλώσεων,  βιβλιοθήκη, εργαστήριο πληροφορικής και χημείας, γυμναστήριο. Είναι ένα σχολείο που κάνει αρκετές δράσεις (περιβαλλοντικές, πολιτιστικές) και  πραγματοποιεί κάθε χρόνο  εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Κλείνοντας, σκοπός μας είναι  να χρωματίσουμε με πινελιές γεμάτες έμπνευση και ιδέες αυτή τη χρονιά της συνεργασίας μας.            Να γίνουμε συν-δημιουργοί και να ακουστεί η φωνή μας  μέσω των άρθρων, των κειμένων και των έργων μας!

Ας ακολουθήσουμε αυτή τη πολύτιμη διαδρομή μαζί! Καλή αρχή!

Η συντακτική ομάδα

e-ματιά του 1ου 

 

Untitled

2 σχόλια στο "Χαιρετισμός και ευχές από τη συντακτική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου – Κορδελιού Εμείς και Εσείς"

  1. Καλή αρχή στη συντακτική ομάδα και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς του Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας από τη Θεσσαλονίκη! Ευχόμαστε σε όλους μια όμορφη και δημιουργική χρονιά! Χαιρόμαστε πολύ που θα συνεργαστούμε μαζί για δεύτερη χρονιά και ευελπιστούμε σε όμορφες
    συν-δημιουργίες!

    1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού
    e-ματιά του 1ου

  2. Καλησπέρα αγαπητή Ζωή, στις υπόλοιπες συναδέλφισσες/ους και στα αγαπητά μας παιδιά.
    Καλή σχολική χρονια σε ολους/ες και μονο χαρες και ευχαριστες εκπλήξεις να έχουμε. Ευχόμαστε οτιδήποτε μοιραζόμαστε να είναι πάντα για καλο και να έχουμε για ακόμη μια χρονια μια εξαιρετική συνεργασία και παλι.
    Να είσαι καλα Ζωή να μας οδηγείς πάντα με τις ιδέες σου. Καλή συνέχεια!

Σχολιάστε

Top