Το padlet των δικαιωμάτων – Δίκτυο σχολείων – Μιλάμε για τα Δικαιώματα του Παιδιού

ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ε ΤΥΠΟΣ

Ανώνυμο-σχέδιο-25

Στις 20 Νοεμβρίου του 1989, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), σε Γενική Συνέλευση του, υιοθέτησε και υπέγραψε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Έκτοτε έως σήμερα, γιορτάζουμε κάθε χρόνο, την επέτειο για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, μια ημέρα αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Η παραπάνω Σύμβαση αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο νομικά δεσμευτικό χάρτη σύμφωνα με τον οποίο, τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, είναι απαραίτητο να απολαμβάνουν τα δικαιώματα εκείνα, που τους εξασφαλίζουν τις στοιχειώδης αρχές για μια ζωή γεμάτη υγεία και ευημερία.

Η σύμβαση έχει επικυρωθεί από όλες τις χώρες του κόσμου με μοναδικές εξαιρέσεις  τις HΠΑ, το Νότιο Σουδάν και τη Σομαλία. Στην Ελλάδα επικυρώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1992.

20230217_144221

Στον παρακάτω σύνδεσμο, κάθε σχολείο του Δικτύου αφήνει το δικό του στίγμα και τη δική του φωνή και θέση για τα Δικαιώματα των παιδιών! Το σχολείο μας μιλά για το δικαίωμα στην εκπαίδευση και για τα παιδιά πρόσφυγες! Ας τους / τις ακούσουμε! Σίγουρα, αξίζουν την προσοχή μας, σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά!

https://el.padlet.com/ztakav/padlet-r7nwu1e3h5j3n8sg

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΤΟΥ Β 3



Λήψη αρχείου

logo

 

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Το padlet των δικαιωμάτων – Δίκτυο σχολείων – Μιλάμε για τα Δικαιώματα του Παιδιού"

Σχολιάστε

Top