Podcast: Συνέντευξη με την ποιήτρια Αναστασία Γκίτση

ΠΟΙΗΤΡΙΑ

 » Ποίηση σημαίνει να μη φοβάσαι τίποτα. Απόλυτη ελευθερία.. Απόλυτη ελευθερία από τον φόβο»

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την 21η Μαρτίου,  είχαμε την τιμή και τη χαρά να γνωρίσουμε την ποιήτρια Αναστασία Γκίτση. Σε αυτό το πολύ όμορφο Podcast το οποίο διαμορφώθηκε με βάση τις ερωτήσεις που έθεσαν οι συντακτικές ομάδες της διασχολικής εφημερίδας Δίκτυο σχολείων e – τύπος, η ποιήτρια Αναστασία Γκίτση μοιράζεται μαζί μας τις απόψεις της για την τέχνη της ποίησης, γνωρίζουμε το έργο της και την προσωπικότητά της και φυσικά μέσα από τους στίχους της συναρμολογούμε κόσμους, τόπους και συναισθήματα….

Ευχαριστούμε θερμά την ποιήτρια Αναστασία Γκίτση για την τιμή που μας έκανε.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ακούσετε τη συνέντευξη

https://drive.google.com/file/d/1wOTI1F7l9HSEthx80SU9pxJ7cVTNn5hj/view?usp=sharing

Η Αναστασία Γκίτση γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Είναι καθηγήτρια θεολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές σε Γαλλία και Ελβετία. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Νυρεμβέργη. Αρθρογραφεί σε έντυπο κι ηλεκτρονικό τύπο. Είναι υπεύθυνη ύλης του περιοδικού και των εκδόσεων Intellectum. Τακτική συνεργάτις του περιοδικού Σταφυλή. Μέθη στον Λόγο τη Σκηνή τις Τέχνες.

Εμπνεύστρια και δημιουργός του καλλιτεχνικού τριπτύχου «Sygorma» όπου η ποίηση εναρμονίζεται με την μουσική και τα εικαστικά. Ποιήματα και μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους, εφημερίδες, περιοδικά (ελληνικά και ξένα).

Ενεργή στα πολιτιστικά και εικαστικά δρώμενα Θεσσαλονίκης και Νυρεμβέργης έχει συνεργαστεί με θεατρικές ομάδες εικαστικούς, και μουσικούς (iIiTRONIKA), σε μια προσπάθεια εναρμόνισης του ακουστικού και οπτικού μηνύματος.

Στο θέατρο έχουν μεταφερθεί μονόλογοί της από την ομάδα Contact Ensemble και ποιήματά της από τις ομάδες Trickortreat και Persona non grata. Η ομάδα desThess έχει οπτικοποιήσει ποίησή της. Πρόσφατα παρουσίασε ποίησή της στο Γερμανικό Εθνικό Μουσείο Νυρεμβέργης εν είδει performance.

Συμμετέχει σε πειραματικά projects και Ιnternational Festivals Poetry (Ελλάδα-Αγγλία-Γερμανία) με video poems και συντονίζει διαδραστικές και μουσικοποιητικές επιτελεστικές αναγνώσεις.

Πλήρης εργογραφία: http://www. https://biblionet.gr/προσωπο/?personid=87979

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Podcast: Συνέντευξη με την ποιήτρια Αναστασία Γκίτση"

Σχολιάστε

Top