Νέοι και Διατροφή

ΑΠΟ: IΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ - Ιαν• 13•15

 

Η σωστή διατροφή για τους νέους είναι καθοριστικός  παράγοντας  για την υγεία τους και την σωστή τους ανάπτυξη.DIATROFH     Μία σωστή διατροφή περιλαμβάνει απαραίτητα πρωινό, το οποίο δεν θα πρέπει να παραλείπεται , με δημητριακά και γάλα ή φυσικούς χυμούς φρούτων. Το δεκατιανό των νέων στο σχολείο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς από το σπίτι ή ένα κουλούρι. Το μεσημεριανό γεύμα στο σπίτι πρέπει να είναι ποικίλο και να διαφέρει από μέρα σε μέρα, έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι διατροφικές ανάγκες των εφήβων. Ακόμη είναι καλό να υπάρχει ένα απογευματινό και ένα ελαφρύ βραδινό.

Δυστυχώς στις ημέρες μας οι νέοι καταναλώνουν μεγάλο ποσοστό ανθυγιεινών τροφίμων με αποτέλεσμα να αυξάνεται  το ποσοστό παχυσαρκίας τους και να δημιουργούνται προβλήματα στην υγεία τους. Οι τροφές που πρέπει νDIATROFH2α αποφεύγονται είναι το έτοιμο -  γρήγορο φαγητό, οι βιομηχανοποι ημένες τροφές (π.χ. πατατάκια, κρουασάν, έτοιμοι χυμοί, αναψυκτικά κ.λπ. )

Στις καλές διατροφικές συνήθειες των νέων μπορούν να συμβάλουν η οικογένεια, οι φίλοι και φυσικά το σχολείο.

Αντίθετα, η τηλεόραση με τις διαφημίσεις της μπορεί να παρασύρει τους νέους να καταναλώσουν βλαβερές τροφές. Επομένως, αν οι νέοι ακολουθήσουν τις παραπάνω συμβουλές πιθανόν να έχουν μία φυσιολογική ζωή και χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας .

Κολάτση Δήμητρα Γ3

Μουμτσάκη Μαρία Γ3

Σχολιάστε

Top