Γιατί το γέλιο μας κάνει καλό;

 gelio photo 1

Γιάννης Μαυρομάτης, Χριστίνα Λιασκώνη, Ιωάννα Μανουκιάν – Β2

Το να γελάσει κανείς 100 φορές ισούται με 15 λεπτά άσκησης. Για κάθε λεπτό καίμε 1 θερμίδα, ενώ γυμνάζονται έντονα οι κοιλιακοί μύες!! Επιπλέον, 17 λεπτά γέλιου ημερησίως θεωρούνται ικανά να αυξήσουν κατά 1 ημέρα το προσδόκιμο ζωής, ενώ οι άνθρωποι που δεν χαμογελούν είναι περισσότερο επιρρεπείς σε καρδιακές και εγκεφαλικές παθήσεις. Επίσης, μειώνει τη βουλιμία και κάνει τον άνθρωπο πιο ανθεκτικό στον πόνο. Μειώνει την πίεση, το άγχος, το στρες και αυξάνει την ευκαμψία των μυών.

bebe gelio

Το χαμόγελο και το γέλιο, επίσης, αποτελεί το τέλειο αντιγηραντικό φάρμακο αφού για να κάνουμε μία ρυτίδα χρειάζεται να γελάσουμε 250.000 φορές ενώ με το κατσούφιασμα αρκούν οι μισές φορές! Οι ενήλικοι άνθρωποι πλέον έχουν ξεχάσει τι πάει να πουν οι λέξεις χαμόγελο και γέλιο. Ενώ ένα παιδί γελάει έως και 400 φορές την ημέρα, ένας ενήλικας γελά μόνο 17! Σίγουρα ένας ενήλικας αντιμετωπίζει περισσότερες δυσκολίες και αντιξοότητες από ένα μικρό παιδί αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν πως ακόμα και ένα «προσποιητό» γέλιο μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη ψυχική και σωματική μας υγεία συγκριτικά με ένα θλιμμένο πρόσωπο.

Ξεχάστε για λίγο την καθημερινότητα, αφιερώστε κάποια στιγμή της ημέρας στον εαυτό σας όπου θα χαλαρώσετε και θα χαμογελάτε!

xaxaxa

Σχολιάστε

Top