Το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης στη Νικομήδεια της Τουρκίας (14-18 Ιανουαρίου 2019)

turkey

Αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών του 7ου Γυμνασίου Ξάνθης σε εφαρμογή του σχεδίου στρατηγικών3 συμπράξεων στη σχολική εκπαίδευση του προγράμματος Erasmus στο οποίο είναι συνδιοργανωτής επισκέφτηκαν τη Νικομήδεια της Τουρκίας. Οι μαθητές που συμμετείχαν, φιλοξενήθηκαν από μαθητές του σχολείου υποδοχής και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά στοιχεία της μαθητικής καθημερινότητας των μαθητών στην Τουρκία.

1Πέρα από αυτό οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί-συνοδοί τους, οι κκ Οσταδάκη Ε. και Ιωακειμίδου Ε.,  συμμετείχαν σε πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που ως στόχο είχαν τη διαπολιτισμική ανταλλαγή αντιλήψεων και κουλτούρας τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην καθημερινή ζωή. Μέσα στα πλαίσια αυτά οι καθηγητές μαζί με τους μαθητές ξεναγήθηκαν στο τοπικό μουσείο επιστημών, κατασκεύασαν πιστές απομιμήσεις  αεροπλάνου (μοντελισμός), επισκέφτηκαν το χιονοδρομικό κέντρο Kartepe ,το εργαστήριο κατασκευής παραδοσιακού γλυκού Pişmaniye καθώς και σπουδαία μνημεία της ελληνικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κωνσταντινούπολη.

2Στο πρόγραμμα εκτός από το 7ο Γυμνάσιο συμμετείχαν και σχολεία από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη μαθητική ανταλλαγή που θα λάβει χώρα στη Βουλγαρία. Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους προγράμματα σχολικών συνεργειών διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο στην εκπαίδευση ανοίγοντας νέους ορίζοντες και δίνοντας νέες πολιτιστικές εμπειρίες στους σημερινούς μαθητές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης