Το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης στο Chelopech της Βουλγαρίας (18-22 Μαρτίου 2019)

reportaj_0027_Show-of-the-Bulgarian-students-that-included-Bulgarian-folk-dances-and-songs-1

IMG_20190320_154738-768x576Το σχολείο στο Chelopech υποδέχτηκε επισκέπτες από τέσσερις χώρες. Η επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών από την Πορτογαλία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Ένα σχολείο για το μέλλον». Οι καλεσμένοι έγιναν δεκτοί στην αυλή του σχολείου, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν κοστούμια Kukeri και χορούς Kukeri που παρουσίασαν οι απόφοιτοι του σχολείου.

 

Στο κτίριο του σχολείου η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή με μια παλιά βουλγαρική παράδοση με ένα ραβδί από γεράνι και ένα μικρό πλατύ ψωμί με μέλι και χρωματιστό αλάτι. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε επίσημα ο διευθυντής του σχολείου. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός νέου μοντέλου εργασίας για τη μείωση των απουσιών των μαθητών από το σχολείο για διάφορους λόγους και της εγκατάλειψης του .20161014_162053

 

reportaj__0009_Martenitsa-Workshop-3Οι μαθητές είχαν ετοιμάσει ένα ποικίλο πρόγραμμα για τους καλεσμένους τους. Έπαιξαν σκηνές, τραγούδησαν αυθεντικά τραγούδια από την περιοχή Srednogorie και, ως επιστέγασμα του προγράμματος υποδοχής, έπαιξαν μαζί ένα βουλγαρικό χορό. Στην αίθουσα διδασκαλίας των παρευρισκομένων παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και οι επιτυχίες του σχολείου. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις του σχολείου. Η επίσκεψη συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

dav 20161014_162121

davΟι επισκέπτες επισκέφθηκαν την πόλη Plovdiv, την πόλη Panagyurishte, το Dundee Precious Metal Chelopech και το Munucipality of Chelopech. Επίσης είχαν εργαστήρια Martenitsa και Robotics Club και 3D εκτύπωσης. Δημιούργησαν φορέματα από υλικά ανακύκλωσης και καλωσόρισαν την άνοιξη σύμφωνα με μια παλιά βουλγαρική παράδοση.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης