Κριτική μιας ταινίας τρόμου

it

Η ΤΑΙΝΙΑ «ΤΟ ΑΥΤΟ»

     Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο του Στίβεν Κινγκ γραμμένο το 1986. Με βάση τα στατιστικά της τελευταίας προβολής τον Μάρτιο του 1990 ,  ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 8.503 εισιτήρια. Η ταινία του 2017 έχει ξεπεράσει από τις πρώτες κιόλας προβολές τα 10.576.936 εισιτήρια ! Η ταινία  «Το Αυτό» είναι κατάλληλη για παιδιά από 13 και άνω αν και δεν θα την συνιστούσαμε σε άτομα που απεχθάνονται τις αποτρόπαιες και βίαιες σκηνές.

Η ταινία αφορά σε κατά συρροή εξαφανίσεις παιδιών , κυρίως , αλλά και ενηλίκων κάθε 27 χρόνια.

Η ταινία αρχίζει από την στιγμή που ο μικρός Georgie ( αδερφός του πρωταγωνιστή ονόματι Bill ) δολοφονείται από τον ανατριχιαστικό κλόουν Pennywise.

 Σπανάκης Χαράλαμπος

Τέλιου Δανάη 

 

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ

Με αφορμή τo παραπάνω θρίλερ/δραματική ταινία «Το Αυτό» ,που έλαβε πολλές αντιφατικές κριτικές αποφασίσαμε να αναφερθούμε στο θέμα των ταινιών τρόμου ή θρίλερ.

Θρίλερ είναι το δραματικό, λογοτεχνικό ή κινηματογραφικό έργο με έντονο στοιχείο την αγωνία και τον τρόμο.  Οι ταινίες αυτές επιδρούν στην ψυχολογική και σωματική κατάσταση του ατόμου. Αρχικά πρέπει να επισημάνουμε ότι η έκρηξη αδρεναλίνης στον οργανισμό μας ,όταν φοβόμαστε, μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες στην καρδιά. Ακόμα μια ξαφνική τρομακτική εικόνα μπορεί να γίνει αίτιο απώλειας της όρασης και της ακοής μας. Επιπλέον τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι βλέποντας τέτοιου είδους ταινίες αποκτούν αϋπνίες. Να προσθέσουμε ότι τα θρίλερ επηρεάζουν την κοινωνική ζωή και τις αντιλήψεις μας. Τέλος, τα άτομα αυτά αποξενώνονται και γίνονται μοναχικά.

Ανακεφαλαιώνοντας να αναφέρουμε ότι οι ταινίες θρίλερ με βίαιο περιεχόμενο συντελούν στην εμφάνιση επιθετικών συμπεριφορών.

 Μαρία Τιφαντζίδου

 Νικολέτα Ντρέτσα