ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

IMG_20151001_110100

Το 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών στεγάζεται σε δημόσιο κτήριο κατασκευασμένο από τον ΟΣΚ και βρίσκεται στο λόφο του Προφήτη Ηλία.

Διαθέτει, εκτός από μεγάλες και φωτεινές αίθουσες διδασκαλίας (3 από τις οποίες είναι εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες), ξεχωριστές αίθουσες   Ξένων Γλωσσών, Μουσικής, καθώς και Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών, Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Καλλιτεχνικών. Επίσης διαθέτει Βιβλιοθήκη, που λειτουργεί ως δανειστική  και  χώρος μελέτης, και Αίθουσα-Εντευκτήριο με προτζέκτορα για ποικίλες δραστηριότητες. Στο ισόγειο βρίσκεται η Αίθουσα εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιούνται  πολλές και αξιόλογες δραστηριότητες, όπως πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα, βιωματικές δράσεις, διδακτικές επισκέψεις, εκπαιδευτικές εκδρομές,  με πρωτοβουλία και καθοδήγηση καθηγητών του σχολείου μας και με καθολική σχεδόν συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας.
Οι δράσεις αυτές καθιστούν το 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών ένα ενεργό σχολείο, το οποίο εκτός από την παροχή γνώσεων ενδιαφέρεται για την γενικότερη καλλιέργεια των μαθητών και την ευαισθητοποίησή τους σε κοινωνικά – πνευματικά – ηθικά ζητήματα. Η πλούσια αυτή δράση υπηρετεί το στόχο για ένα ευέλικτο σχολείο, ανοιχτό στην κοινωνία, στόχοι που εξαρχής τέθηκαν από τη Διευθύντρια και το Σύλλογο των καθηγητών/τριών.

Top