ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

σχολεια143

Το Σχολείο μας ιδρύθηκε από το κράτος το 1955, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μας κοντά στην πλατεία Πάρκου και μέχρι σήμερα λειτουργεί αδιάκοπα στο χώρο που λειτουργούσε από το 1897 το Α΄ Δημοτικό Αρρένων Λαμίας. Συστεγάζεται με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας. Διαθέτει δύο μικρά προαύλια και ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, αλλά δεν διαθέτει ξεχωριστές αίθουσες για μαθήματα Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών, Μουσικής, Φυσικής Αγωγής κλπ.

Το διδακτήριο αποτελείται από τρία κτήρια-πτέρυγες και ανάμεσα σε αυτά υπάρχει το προαύλιο. Όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, που είναι αρκετά μεγάλες και ευρύχωρες, εκτός από δύο που προήλθαν από το χωρισμό μίας αίθουσας, διαθέτουν διαδραστικούς προβολείς συνδεδεμένους στο διαδίκτυο.

Είναι ένα σχολείο σύγχρονο, ελκυστικό , καινοτόμο και εξωστρεφές. Ένα σχολείο στο οποίο προάγονται οι ουσιαστικές, αληθινές, ανθρώπινες σχέσεις και υπάρχει συνοχή διδακτικού και μαθητικού προσωπικού.

Ένα σχολείο, όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες εργάζονται μέσα σ’ ένακλίμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από συλλογικότητα,  ομαδικότητα, αλληλεπίδραση και πολυφωνία.

Ένα σχολείο, το οποίο στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του/της κάθε μαθητή/μαθήτριας, παρέχοντάς του/της τα εφόδια να χαρεί το παρόν και να προετοιμαστεί κατάλληλα για το μέλλον.

Ένα σχολείο με σημαντική αποστολή να προετοιμάσει την ένταξη ενεργών πολιτών στην κοινωνία. Γι’ αυτό και η συνεργασία του σχολείου μας , με την τοπική κοινωνία (Συλλόγους, υπηρεσίες, Δήμο κ.τ.λ) και πανελλήνιους φιλανθρωπικούς συλλόγους είναι συνεχής.

Είμαστε ένα σχολείο που σέβεται τη διαφορετικότητα και ασχολείται με το μυαλό και την ψυχή των παιδιών του ισότιμα.

Ένα σχολείο – πραγματική αγκαλιά, σαν μια οικογένεια που το κάθε παιδί αντιμετωπίζεται και νιώθει μοναδικό με στόχο να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Η ειλικρίνεια, η αξιοπρέπεια, ο αυτοσεβασμός, η αυτοκυριαρχία, αλλά και η ευγένεια, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα και η ευαισθησία γίνονται πράξη καθημερινά.

Θέλουμε το σχολείο μας να έχει χαρούμενους δασκάλους και ευτυχισμένα παιδιά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης