ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Δίνουμε αίμα, χαρίζουμε ζωή

 

Πληθώρα ανθρώπων παίρνουν την σημαντική απόφαση σε οποιαδήποτε περίοδο της ζωής τους να γίνουν αιμοδότες. Η αιμοδοσία είναι μια ανώδυνη και καθημερινή διαδικασία, που όμως προσφέρει ελπίδα και αισιοδοξία σε ανθρώπους, των οποίων η ζωή κρέμεται από μία κλωστή. Η προσφορά ζωής σε έναν άγνωστο άνθρωπο υποδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής του δότη. Δυστυχώς υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι στη χώρα μας που πάσχουν από νόσους, που απαιτούν μεταγγίσεις αίματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη έχει οριστεί η 14η Ιουνίου, ωστόσο η επίδειξη αλτρουισμού προς τον συνάνθρωπο, που χρειάζεται την βοήθεια μας, οφείλει  να είναι καθημερινή. Μάλιστα, το Γενικό Λύκειο Αφάντου κάθε χρόνο διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του σχολείου, ευαισθητοποιώντας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους επί του προκειμένου ζητήματος  και παροτρύνοντας τους μ’ αυτό τον τρόπο να γίνουν αιμοδότες. Θα αποτελούσε παράληψη να μην αναφερθεί, πως πρωταγωνιστικό ρόλο στην δράση αυτή παίζουν οι μαθητές της τρίτης Λυκείου. Αναλυτικότερα, όσοι έχουν κλείσει τα 17 τους χρόνια, με γονική συναίνεση, έχουν την δυνατότητα να χαρίσουν ελπίδα και μία δόση χαράς σε εκείνους τους ήρωες που μάχονται με τον σκληρότερο αντίπαλο, τη ζωή.

Μία διαδικασία διάρκειας 10 λεπτών είναι ικανή να δώσει σε έναν άνθρωπο μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, πως δίνοντας αίμα, γεμίζουμε την καρδιά μας με αγάπη.

Χρυσάνθη Ανθούλας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης