από την Μαριλένα Σ.
Υλικά
Για την ζύμη:
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/3 κούπας νερό
Γέμιση:
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
Σιρόπι:
1 1/2 κούπα νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γλυκόζη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο και το τρίβουμε σαν τραχανά ( να γίνει σαν ψίχουλα), το ραντίζουμε με το νερό και ζυμώνουμε να γίνει η ζύμη. Δεν το ζυμώνουμε πολύ για να μην σφίξει η ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 ίσα μέρη και το καθένα σε 6 κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης , το πιέζουμε στην παλάμη μας για να πλατύνει σαν πιατάκι του καφέ, βάζουμε στο κέντρο του 1 κουτ. γλυκού γέμιση και καλύπτουμε με τις άκρες της ζύμης για να σφραγίσουμε τη γέμιση.
Πιέζουμε γύρω γύρω το κομμάτι να αποκτήσει το χαρακτηριστικό τριγωνικό σχήμα και το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα με το κλείσιμο προς τα κάτω. Στην από πάνω μεριά «κενταμε» τα ισλι, με ένα σουβλί ή πιρούνι χαράζουμε τα ισλί με πυκνές παράλληλες, χιαστί χαρακιές και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175° για 45′. Μόλις ψηθούν τα περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γυρνάμε και από την άλλη να πάρουν σιρόπι.
Για το σιρόπι των ισλί, βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά (μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα πάρουν βράση)
