από τον Γιώργο Δ.
Υλικά:
-
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
5 αυγά
-
2 φλιτζάνια ζάχαρη
-
¾ του φλιτζανιού βιτάμ
-
1 ποτηράκι κονιάκ
-
1 κουτ. γλ. baking powder
-
ζωμός από 1 πορτοκάλι και φλούδα ζυστή
-
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
-
ρόδι
Εκτέλεση:
Δουλεύουμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο μαλακωμένο και εξακολουθούμε να το δουλεύουμε 2-3 λεπτά ακόμη. Αναμιγνύουμε το κονιάκ με τον ζωμό του πορτοκαλιού αφού πρώτα τρίψουμε με τρίφτη λίγη φλούδα στην μάζα. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και να αναμιγνύουμε ως εξής: Ρίχνουμε πρώτα μέσα στους κρόκους το κονιάκ και λίγο αλεύρι και μαράγκε. Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι στο οποίο έχουμε αναμίξει το baking powder. Στο τέλος αναμιγνύουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Σε στρογγυλό ταψάκι για τούρτα, βουτυρωμένο και αλευρωμένο, ρίχνουμε την ζύμη και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Αφού ψηθεί την ξεφορμάρουμε και την πασπαλίζουμε από πάνω με άχνη ζάχαρη. Τέλος παίρνουμε ένα τσιμπιδάκι και βάζουμε προσεκτικά το ρόδι στη βασιλόπιτα ώστε να λέει 2024
Καλή όρεξη και καλή χρονιά!
