Αξιοθέατα Ευρώπης

Η Ευρώπη έχει μια τεράστια ποικιλία από αξιοθέατα λόγω της πλούσιας ιστορίας της. Μερικά από αυτά είναι:
1:Παρθενώνας
Ο Παρθενώνας είναι ναός ο οποίος κατασκευάστηκε προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας. Υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας σημαντικών αρχιτεκτόνων και γλυπτών στα μέσα του 5ου αιώνα π. Χ. Η εποχή της κατασκευής του συνταυτίζεται με τα φιλόδοξα επεκτατικά σχέδια της Αθήνας και της πολιτικής κύρους που ακολούθησε έναντι των συμμάχων την περίοδο της Αθηναϊκής Ηγεμονίας στην αρχαία Ελλάδα.
2:Σαγράδα Φαμίλια
Η Σαγράδα Φαμίλια (Ισπανικά:Basilica y Templo Expiatorio de la Sagrada Familia, Ελληνικά: Βασιλική και Εξαγνιστική Εκκλησία της Αίας Οικογένειας) είναι μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία στην Βαρκελώνη της Καταλονίας στην Ισπανία, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Αντώνη Γκαουντί. Αν και ημιτελής, η εκκλησία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και το Νοέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε και καθαγιάστηκε από τον πάπα Βενεδίκτο ΙΣΤ και έγινε βασιλική. Μπορεί πλέον να τελεστεί εκεί η Θεία Λειτουργία και να παρακολουθήσουν οι πιστοί.
3:Κολοσσιαίο
Το Φλάβιο Αμφιθέατρο (λατινικά:Amphitheatrum Flafium), από τον μεσαίωνα γνωστό ως Κολοσσιαίο ήταν ένα αμφιθέατρο της αρχαίας Ρώμης.
4:Πύργος του Άιφελ
Ο πύργος του Άιφελ (γαλλικά: La Tour Eiffel) είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού που βρίσκεται στην Γαλλία. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτήρια στον κόσμο. Με ύψος 324 μέτρα ήταν το πιο ψηλό κτήριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Empire State Building της Νέας Υόρκης το 1931. Έχει βάρος 10.000 τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο.
5:Γέφυρα του Λονδίνου
Η γέφυρα του Λονδίνου ή Tower Bridge είναι γέφυρα η οποία βρίσκεται στο Λονδίνο και κτίστηκε μεταξύ 1886 και 1894. Η γέφυρα διασχίζει τον Τάμεση ποταμό και είναι ένα από τα σύμβολα του Λονδίνου. Η γέφυρα αποτελεί συνδυασμό κινητής και κρεμαστής γέφυρας.

Τάξη ΣΤ’-Γεράσιμος Σπυράτος Λιβιεράτος