Σχολική ομάδα λυκείου Αγριάς : Σύνοψη της σαιζόν στο χάντμπολ 

handball-1

Εξαιρετική κρίνεται η φετινή πορεία της ομάδας χάντμπολ αγοριών του λυκείου Αγριάς , η οποία σταμάτησε στο όμορφο νησί της Κέρκυρας , γνωρίζοντας την ήττα από το 4ο τοπικό ΓΕΛ με σκόρ 31-19. 

handball1

Παρά την ήττα στο νησί των Φαιάκων, η ομάδα της Αγριάς είχε μια σειρά 3 νικών στα 4 συνολικά ματς που έπαιξε, χαρίζωντας όμορφο θέαμα,και σε ορισμένες περιπτώσεις, καρδιοχτύπια. 

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της σαιζόν,το ΓΕΛ Αγριάς βρέθηκε αντιμέτωπο με το 3ο ΓΕΛ Βόλου, σε ένα ματς που θα καθόριζε τον πρωταθλητή Μαγνησίας.Η ομάδα του κ. Ευαγγελόπουλου ήταν απο την αρχή ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, φτανοντας στη νίκη με το εμφατικό 33-6, δίνοντας παράλληλα χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές της ομάδας,ωστε να βρίσκονται σε εγρήγορση ενόψει των επερχόμενων -δύσκολων- αγώνων.Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε την ομάδα της Αγριάς πρωταθλήτρια Μαγνησίας,σε έναν τίτλο που κατακτάει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, επιβεβαιώνοντας πως αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή στο χάντμπολ της Μαγνησίας. 

handball3

Η συνέχεια δόθηκε στο ΕΑΚ Βόλου με αντίπαλο το 3ο ΓΕΛ Καρδίτσας,στην ημιτελική φάση του κυπέλου Θεσσαλίας.Αν και μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, η ομάδα της Αγριάς στη συνέχεια κατέβασε στροφές,δίνοντας στους αντιπάλους της την ευκαιρία να πάνε στα αποδυτήρια με τη διαφορά δύο τερμάτων, εκμεταλλευόμενοι τις αμυντικές αλληγορίες και την έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών της Αγριάς.Στην επανάληψη όμως,με τις κατάλληλες αλλαγές προσώπων,με καθαρό πλέον μυαλό και το σημαντικότερο,με αυτοπεποίθηση και πολύ καλή άμυνα,η ομάδα της Αγριάς πήρε το εισητήριο για τον τελικό  κερδίζοντας με σκορ 23-19. 

Στο ΕΑΚ Βόλου διεξήχθη και ο τελικός για την Θεσσαλία,όπου μοναδικό εμπόδιο πλέον ανάμεσα στην ομάδα της Αγριάς και τον τίτλο αποτελούσε ο νικητής του άλλου ημιτελικού, το ΓΕΛ Γιάννουλης.Το παιχνίδι, αν και είχε χαμηλότερο ρυθμό, θύμιζε την προηγούμενη αναμέτρηση ενάντια στο 3ο ΓΕΛ Καρδίτσας,καθώς η ομάδα της Αγριάς για δέυτερη φορά, αν και μπήκε στο παιχνίδι με όρεξη να επιβληθεί απο την αρχή, μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα κατέβασε  ταχύτητα και παραδώθηκε στον αργό -μπασκετικό θα μπορούσε να πει κανείς- ρυθμό των αντιπάλων.Με το ματς να ειναι ισόπαλο, στην επανάληψη υπήρξε κατάθεση ψυχής απο τους γηπεδούχους,οι οποίοι παρά το γεγονός πως δεν απέφυγαν κάποια ατομικά λάθη, έπαιξαν με πολύ πάθος,και αγνωόντας την σωματική κούραση και το άγχος απο τις συνεχείς εναλλαγές του σκορ, κατάφεραν εν τέλει να επιβληθούν με το αγχωτικό 20-19,σε ενα συγκλονιστικό παιχνίδι οπου ήταν μέχρι το τέλος άκρως αμφίρροπο.Ετσι, το ΓΕΛ Αγριάς στέφθηκε πρωταθλήτρια ομάδα Θεσσαλίας,με έναν τίτλο που κατακτά δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια. 

Η επόμενη φάση βρήκε το ΓΕΛ Αγριάς στην Κέρκυρα για τον αγώνα ενάντια στο 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας,με τον νικητή του αγώνα να εξασφαλίζει μια θέση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου. Σε ενα γεμάτο γήπεδο με ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα,η ομάδα της Αγριάς »υπέφερε» ενάντια στην αντίστοιχη της Κέρκυρας,καθώς παρά την πολύ φιλότιμη προσπάθεια της, παραδώθηκε στην ανωτερώτητα των αντιπάλων σε συνδιασμό με την τεράστια σωματική κούραση και την έλλειψη λύσεων απο τον πάγκο, αφού η αποστολή στην Κέρκυρα έγινε με τρεις απουσίες παικτών οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά καθ’όλη την διάρκεια της σαιζόν.Με την ήττα με σκόρ 31-19 λοιπόν τελείωσε η χρονιά για την ομάδα του κ. Ευαγγελόπουλου, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις και δίνοντας υποσχέσεις για μια ακόμα καλύτερη, ανανεωμένη ομάδα του χρόνου. 

handball4

Άξια αναφοράς είναι και η πορεία της ομάδας χάντμπολ των κοριτσιών του ΓΕΛ Αγριάς, όπου με τη βοήθεια του κ. Ευαγγελόπουλου και μερικών αγοριών απο την ομάδα, κατάφεραν να δημιουργήσουν απο το μηδέν μια ομάδα στηριγμένη κυρίως σε κορίτσια που έπαιζαν χάντμπολ στο παρελθόν, πλαισιομένες απο κορίτσια που δοκίμασαν για πρώτη φορά το άθλημα. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες λοιπόν, η γυναικεία ομάδα της Αγριάς κατάφερε να επιδείξει ενα αξιοπρεπέστατο πρόσωπο στον τελικό Θεσσαλίας, όπου μερικές κακές επιλογές και ατομικά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο τους κόστισαν την ήττα στις λεπτομέρειες με σκορ 6-7 απο το 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας. 

Το μέλλον λοιπόν δείχνει καλύτερο απο ποτέ για το σχολικό χάντμπολ της Αγριάς, όπου περιμένει την νεα σαιζόν για μια ακόμη καλύτερη πορεία, βάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα.

Αρθρογράφος: Νίκος Τζήμας

Σχολιάστε

Top