ΕΦΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Με τον όρο  φωτογραφία αναφερόμαστε στην τεχνη επιστημη δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της αποτύπωσης του φωτός, με χρήση κατάλληλων συσκευών (φωτογραφικές μηχανές). Ετυμολογικά, η λέξη φωτογραφία είναι σύνθετη και προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις  φως και -γραφή.

image_search_1585671450029

Φωτογραφικός Φακός

Η φωτογραφία, πέρα από την τεχνολογική της διάσταση, αναγνωρίζεται ως ένα από τα ευρύτερα διαδεδομένα μέσα επικοινωνίας του 20ου αιώνα καθώς και ως μία μορφή τέχνης συγγενική με  τη ζωγραφική.

Οι πρώτες φωτογραφίες βγήκαν το 350π.χ. από την κάμερα obscura και εξελίσσονται μέχρι σήμερα μαζί με τις κάμερες.

image_search_1585671460755

Φωτογραφική Μηχανή

Για τις ψηφιακές φωτογραφίες, είναι δυνατή η επεξεργασία με ψηφιακά μέσα. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσα στην φωτογραφική μηχανή, είτε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Για τον σκοπό αυτό, έχει αναπτυχθεί μία μεγάλη σειρά από προγράμματα.

Το καλύτερο πρόγραμμα ή εφαρμογή για αυτά είναι το PicsArt που είναι διαθέσιμο σε Android,IOS και Windows.

 

Το PicsArt είναι μια δωρεάν, με πλήρη χαρακτηριστικά εφαρμογή που σας επιτρέπει να “επεμβαίνετε” δημιουργικά στις φωτογραφίες σας.

Το PicsArt περιλαμβάνει:

– Δυνατότητα επιλογής και εφαρμογής μιας ποικιλίας από εφέ στις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει με την κάμερα του Android κινητού σας.

– Picture Editor, με πληθώρα επιλογών όπως: masks, collages, frames, borders, stickers, text effects, clipart graphics, callouts, crop, rotate, color adjust.

– Magic Effects, που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως: stenciler, cartoonizer, sketcher, Orton, Lomo, vintage, cross process, HDR, fattal, pencil, Holgaart, watercolor, contours, comic, neon, gouache, old paper, pastel, red eye remover, Popart 2, smart blur, face fix, color splash, paper.

– Draw, ένα εργαλείο που περιλαμβάνει τις λειτουργίες ζωγραφικής, sticker mode, callouts, artistic brushes και text styles.Και τέλος μπορείτε να χρησιμοποιείτε png.Το png είναι μια εικόνα που δεν έχει background π.χ. png μποκαλιου.Τα png κατεβάζονται από το google και αμα πάμε στο PicsArt και παρουμε μια εικονα που θα κάνετε και καλά κρατάτε κινητό ενώ δεν έχετε μπορείτε να πατήσετε στο’αdd photo’και να βάλετε ένα png κινητού ύστερα να το μεταφέρεται στο χέρι σας .

Μπορείτε να φτιάξετε και τέτοιες φωτογραφίες με διάφορα png.

x1b

Eπίσης με την εφαρμογή lightroom, που είναι επίσης  για Android,IOS και Windows, μπορούμε να αλλάξουμε το φως της εικόνας.

Και βγαίνει κάπως έτσι:

de7836b804216446a20662d518ae7369dab43730jpg.0

 

Πηγές:

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Φωτογραφία

http://www.allaboutandroid.gr/picsart-για-επίδοξους-καλλιτέχνες/

Χάρμαν Σινγκ

Top