Γιάννης Ατετοκούνμπο

Ο Γιάννης Ατετοκούνμπο είναι ένα από τα παιδιά που κατάφερε με αφοσίωση να καταφέρει τον στόχο του. Ο Γιάννης αυτή την στιγμή είναι ένας από τους καλύτερους παίχτες στην διοργάνωση του NBA.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Α2 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης ως παίκτης του Φιλαθλητικού. Eπιλέχθηκε στο ΝΒΑ Ντραφτ στη θέση 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς το 2013, όπου και εξελίχθηκε στον κορυφαίο παίκτη της ομάδας.

Κανείς δεν περίμενε ότι ένα παιδί που έπαιζε ποδόσφαιρο και πουλούσε CD για να φάει θα εξελισσόταν σε έναν τέτοιο παίχτη μπάσκετ. Ο Γιάννης μάλιστα έγινε μπαμπάς πρόσφατα και απέκτησε ένα αγοράκι και έχει δηλώσει πως το παιδί του και το ταλέντο του στο μπάσκετ είναι τα δύο ομορφότερα δώρα που του χάρισε η ζωή.

Πέρσι ο Γιάννης κέρδισε το βραβείο MVP (πιο πολύτιμου παίχτη στο πρωτάθλημα).

Τα αδέλφια του Γιάννη ασχολούνται με το μπάσκετ σαν αυτόν και παίζουν όλοι στο ΝΒΑ σε διαφορετικές ομάδες εκτός από τον αδελφό του Θανάση Αντετοκούμπο που παίζει στην ίδια ομάδα με τον Γιάννη, τους Μιλγουόκι Μπακς. Οταν οι γονείς του Γιάννη εγκατέλειψαν την Νιγηρία άφησαν πίσω τον μεγάλο αδελφό του Γιάννη τον Φράνσις Αντετοκούμπο ο οποίος παίζει ποδόσφαιρο.

H ιστορία του Γιάννη Αντετοκούμπο έχει συγκινήσει όλo τον κόσμο!

Πηγές:

Wikipedia και ένα περιοδικό

Γιάννης Αθανασίου

Top