H αγαπημένη μου ηθοποιός – Maria Pedraza

Η Μαρία Πεδράθα (ισπ.: María Pedraza) γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1996. Είναι ισπανίδα ηθοποιός και χορεύτρια.

Είναι γνωστή για τον ρόλο της ως Άλισον Πάρκερ στην ισπανική σειρά La casa de papel (ελληνικά: Η τέλεια ληστεία). Την Πεδράθα την ανακάλυψαν μέσω του λογαριασμού της στο Instagram.  Ο σκηνοθέτης της ταινίας ‘AMAR’(2017) Εστεμπάν Κρέσπο την κάλεσε να πάρει μέρος σε μια ακρόαση για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Πεδράθα πήρε τον ρόλο της Λάουρα. Το υπόλοιπο cast απαρτίζεται από τους Πωλ Μόνεν, Ναταλία Τένα, Γκουστάβο Σαλμερόν και Νάτσο Φρεσνέδα.

im1

Το δεύτερο έργο της ως ηθοποιός ήταν ο ρόλος της ως Alison Parker, (κόρη του βρετανού πρεσβευτή στην Ισπανία, στον πρώτο κύκλο της δημοφιλής σειράς La casa de papel). Η σειρά αγοράστηκε από την Netflix και έτσι η Πεδράθα κέρδισε τόσο εθνική όσο και διεθνή αναγνώριση.

Την ίδια χρονιά πήρε μέρος στη διαδικτυακή σειρά Si fueras tú, που παρήγαγε η RTVE για την ψηφιακή πλατφόρμα της πλατφόρμας Playz, παίζοντας στους ρόλους της Alba Ruiz Alonso και της Cristina Romero. Αυτό οδήγησε σε μια τηλεοπτική ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 4 Δεκεμβρίου 2017. im3

Στις αρχές του 2018, η Πεδράθα συμμετείχε στη δεύτερη ισπανική σειρά του Netflix, με τίτλο Elìte (ελληνικά: Ελίτ). Σε αυτή την σειρά παίζει μαζί με τους συναδέλφους της από το La casa de papel, Μιγκέλ Εράν και Χάιμε Λορέντε. Το Elìte έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2018.

Μετά τη λήξη της ταινίας, η Atresmedia επιβεβαίωσε ότι η ηθοποιός θα είναι η πρωταγωνίστρια του Toy Boy, που παράγεται από το Plano a Plano. Από το Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2018, η Χότα Λιναρέσαντ σκηνοθέτησε το A quién te llevarías a una isla desierta (ελληνικά: Ποιος θα πήγαινε σε ένα έρημο νησί) για το Netflix. Η ταινία παρουσιάστηκε στην XXII έκδοση του Φεστιβάλ της Μάλαγα και η πρεμιέρα της πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου 2019.

 im2

Μπορεί να μην είναι εκ των πρωταγωνιστών στην σειρά La casa de papel, άλλα μετά τον πόλο της ως Άλισον Πάρκερ, έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί στις καρδιές μας. Η 22χρονη Μαρία Πεδράθα είναι η μικρότερη της παρέας του ‘Money Heist’, έχει τη λιγότερη εμπειρία, όμως είναι πανέμορφη και εξαιρετικά ταλαντούχα. Είναι επαγγελματίας χορεύτρια κλασικού μπαλέτου, έχει πάνω από 1 εκατομμύριο followers στο instagram και την ζητούν συνεχώς περιοδικά για φωτογραφίσεις.

Πηγές:

Βικιπαίδεια

 

Ευαγγελία Γιαννίση

Top