ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ
Τώρα που είστε στο σπίτι και ίσως έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, σας δίνουμε μια πρωτότυπη συνταγή για μια γλυκιά τάρτα σοκολάτας !
ΥΛΙΚΑ :
Τάρτα
- 215 γρ. αλεύρι
- 95 γρ. ζάχαρη άχνη
- 25 γρ. κακάο
- 35 γρ. φουντούκια αλεσμένα
- 120 γρ. βούτυρο κρύο
- 1 αυγό
Γκανάζ
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 140 γρ. κρέμα
- Τόνκα(εναλλακτικά 1 βανίλια)
- 10 γρ. Σετσουάν πιπέρι (εναλλακτικά πιπέρι καγιέν)
Πραλίνα
- 3 κρόκοι
- 25 γρ. corn flour
- 250 γρ. γάλα
- 20 γρ. βούτυρο
- 160 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. πραλίνα
- Λικέρ πικραμύγδαλο
Πανακότα
- 100 γρ. γάλα
- 10 γρ. γλυκόζη
- 3 φύλλα ζελατίνη
- 200 γρ. κρέμα
- 170 dulcey σοκολάτα (εναλλακτικά λευκή κουβερτούρα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Για γκανάζ σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα, προσθέτουμε τόνκα και πιπέρι σετσουάν. Σουρώνουμε το μείγμα της κρέμας. Σε μια κανάτα βάζουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα και χτυπάμε με το μπίμερ. Χτυπάμε τα φουντούκια.
Για την τάρτα
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε 1 αυγό. Ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες βάζουμε το ζυμάρι και απλώνουμε. Το βάζουμε στο τσίλερ (ψυγείο). Αφού στήσουμε τις τάρτες, τις βάζουμε στον φούρνο.
Για κρέμα ανγκλέζ (πραλίνα)
Ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ, το γάλα και χτυπάμε. Προσθέτουμε την πραλίνα, το βούτυρο, το αλκοόλ και χτυπάμε.
Για την πανακότα
Χτυπάμε το γάλα, τη γλυκόζη, τα φύλλα ζελατίνης (τα οποία προηγουμένως έχουμε μουλιάσει σε παγωμένο νερό), τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος.
Τέλος, πάνω στην τάρτα ρίχνουμε τα φουντούκια και προσθέτουμε γκανάζ σοκολάτας μαζί με την κρέμα και την πραλίνα.
Καλή επιτυχία!!!
Κωνσταντίνα Νασοπούλου