Μια ωραία και πρωτότυπη ψαρόσουπα

GOURMET ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΛΑΧΟΥ

Υλικά:

  • 1 κιλό ψάρι βλάχος (ή ροφός ή σφυρίδα ή στείρα) σε φέτες ή και ολόκληρο
  • 8 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες
  • 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα στα 2
  • 4 καρότα καθαρισμένα
  • 1 κομμάτι σέλερι χοντροκομμένο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.σ. λάδι
  • μια πρέζα σαφράν
  • 5-7 κόκκοι πιπέρι μαύρο
  • αλάτι
  • 4 λίτρα νερό

Εκτέλεση:

Βράζετε στο αλατισμένο νερό τα λαχανικά για 20 λεπτά και τα βγάζετε.

Βάζετε το ψάρι και το βράζετε για 15 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, το κρασί και το σαφράν.

Βγάζετε το ψάρι.

Βάζετε πάλι μέσα στη σούπα τις 4 βρασμένες πατάτες, το 1 κρεμμύδι, το μισό σέλερι και 1 καρότο.

Τα πολτοποιείτε με το blender χειρός.

Σερβίρισμα:

Aδειάζετε σε ζεστά πιάτα την ψαρόσουπα, τοποθετώντας ένα κομμάτι ψάρι στο μέσον.

 

Πηγή:

https://greekcook.gr/syntages/gourmet_psarosoupa_blaxou_ala_pandespani

 

Αριάδνη Παπαδοπούλου

Top