Μια ωραία και πρωτότυπη ψαρόσουπα
GOURMET ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΛΑΧΟΥ
Υλικά:
- 1 κιλό ψάρι βλάχος (ή ροφός ή σφυρίδα ή στείρα) σε φέτες ή και ολόκληρο
- 8 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες
- 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα στα 2
- 4 καρότα καθαρισμένα
- 1 κομμάτι σέλερι χοντροκομμένο
- 50 ml λευκό κρασί
- το χυμό ενός λεμονιού
- 1 κ.σ. λάδι
- μια πρέζα σαφράν
- 5-7 κόκκοι πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 4 λίτρα νερό
Εκτέλεση:
Βράζετε στο αλατισμένο νερό τα λαχανικά για 20 λεπτά και τα βγάζετε.
Βάζετε το ψάρι και το βράζετε για 15 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, το κρασί και το σαφράν.
Βγάζετε το ψάρι.
Βάζετε πάλι μέσα στη σούπα τις 4 βρασμένες πατάτες, το 1 κρεμμύδι, το μισό σέλερι και 1 καρότο.
Τα πολτοποιείτε με το blender χειρός.
Σερβίρισμα:
Aδειάζετε σε ζεστά πιάτα την ψαρόσουπα, τοποθετώντας ένα κομμάτι ψάρι στο μέσον.
Πηγή:
https://greekcook.gr/syntages/gourmet_psarosoupa_blaxou_ala_pandespani
Αριάδνη Παπαδοπούλου