ΠΑΕΓΙΑ

ΠΑΕΓΙΑ3

ΠΑΕΓΙΑ

Η ΠΑΕΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ , ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΗΣΙΟΤΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ!!!

 

Παέλια
 ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. γαρίδες, κατεψυγμένες
  • 1 κύβο κότας
  • 1/2 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 900 γρ. νερό
  • 250 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 100 γρ. τσορίθο                                                                                                                                                                      ΠΑΕΓΙΑ2
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 30 γρ. κρασί λευκό
  • 200 γρ. μύδια, με κέλυφος, καθαρισμένα
  • 100 γρ. αρακά
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 1 1/2 λεμόνι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες, τον κύβο, το σαφράν και το νερό.
  • Μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει καλά.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και στη συνέχεια σε κυβάκια 1 εκ.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και βάζουμε το μισό τσορίθο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα και να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κοτόπουλο  και το σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο τσορίθο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα και να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη αλλά αφήνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την πάπρικα, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό από τις γαρίδες περνώντας τον από ένα σουρωτήρι.
  • Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το τσορίθο, τις γαρίδες, τα μύδια, τον αρακά, τα τοματίνια κομμένα στη μέση και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  • Ανοίγουμε το καπάκι από το τηγάνι και αν υπάρχουν μύδια που δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε!!!
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.
  • Σερβίρουμε με λίγο άνηθο, μαϊντανό και φέτες από λεμόνι.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ 

  • άνηθο, λίγο
  • μαϊντανό, λίγο
  • φέτες λεμόνι

ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ2

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!

ΠΗΓΕΣ

https://akispetretzikis.com/el/categories/ryzi-amp-patates/paella

ΜΕΛΙΤΙΝΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑ

Top