BTS

Οι BTS, γνωστοί και ως Bangtan Boys, είναι επταμελές αντρικό νοτιοκορεατικό μουσικό συγκρότημα που σχηματίστηκε από την εταιρία Big Hit Entertainment το οποίο έκανε ντεμπούτο στις 13 Ιουνίου του 2013 με το τραγούδι «No More Dream» από το πρώτο τους άλμπουμ 2 Cool for Skool.

Κέρδισαν διάφορα βραβεία του Καλλιτέχνη της Χρονιάς για το κομμάτι αυτό, μεταξύ άλλων το 2013 στα βραβεία Melon Music Awards και τα Golden Disc Awards και το 2014 στα Βραβεία Μουσικής της Σεούλ. Το συγκρότημα συνέχισε να ανεβαίνει με αυξανόμενα εκτεταμένη προβολή με τα επακόλουθα άλμπουμ τους Dark & Wild, The Most Beautiful Moment in Life, Part 2 και The Most Beautiful Moment in Life: Young Forever, που κυκλοφόρησε στις 2 Μαΐου του 2016.

Τον Φεβρουάριο του 2020 κυκλοφόρησαν το έβδομο άλμπουμ τους με τίτλο Map Of The Soul.

Το συγκρότημα με το τραγούδι τους Dynamite που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2020 βγήκε πρώτο στα Billboard Hot 100 και το βίντεο κλιπ έγινε αυτό με τις περισσότερες προβολείς σε 24 ώρες.

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης

Στα MTV VMAS 2020 οι BTS κέρδισαν 4 βραβεια,BEST GROUP, BEST POP, BEST KPOP, BEST CHOREOGRAPHY.

Στα BILLBOARD AWARDS 2020 για 3η συνεχόμενη χρονιά κέρδισαν το βραβείο καλύτερου κοινωνικού καλλιτέχνη.

Στις 20 Νοεμβρίου 2020 κυκλοφόρησαν το όγδοο άλμπουμ τους με τίτλο Be το οποίο είχε σαν title track το τραγούδι » Life goes On » καθως και 6 ακόμη τραγούδια συμπεριλαμβανομένου του Dynamite και ενός φωνητικού μηνύματος με τίτλο Skit.

Το Life goes on έφτασε γρηγορα στο No 1 του Billboard Hot 100 και έγινε το τρίτο τραγούδι των bts που έφτασε στην κορυφή του chart μετά το Dynamite και ένα remix του savage love που έκαναν μαζί με τον Jason Derulo οι Jungkook, Suga και J-hope.

Στα Melon Music Awards 2020 πήραν 5 βραβεία και στα Mnet Asian Music Awards 2020 πήραν 8 βραβεία.

Στις 25 Νοεμβρίου κέρδισαν με το Dynamite μια υποψηφιότητα στα 63α βραβεία Grammy στην κατηγορία Best Pop Duo/Group μαζι με άλλους καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift και η Lady Gaga. Έγιναν το πρώτο ασιατικό συγκρότημα που έχει κερδίσει μια υποψηφιότητα στα Grammy. Τελικά όμως το βραβείο πήγε στην Lady Gaga και την Ariana Grande.

BTS+ARMY=FAMILY

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης

ΠΗΓΕΣ

Wikipedia

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕΡΔΙΚΟΥΡΗ

Top