Το ποδήλατο

Το ποδήλατο είναι ένα χόμπι με το οποίο γύμναζεσαι κιόλας, είναι σαν γυμναστική,  με το οποίο περνάει κανείς τον ελεύθερό του χρόνο. Δυσστυχώς όταν βρέχει δυσκολεύουν τα πράγματα …

Τα παιδιά που δεν κάνουν πολύ ποδήλατο ασχολούνται με κινητά και τάμπλετ. Εδώ που είναι χωριό είναι πιο εύκολο κάποιο παιδί να κάνει ποδήλατο διότι δεν υπάρχουν πολλά οχήματα. Δύστυχως όμως δεν υπάρχουν σε πολλά μέρη πεζοδρόμοι ή ποδηλατόδρομοι, με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνουμε μέσα στον δρόμο  πράγμα που είναι επικίνδυνο.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονολογία στην οποία να αποδίδεται η εφεύρεση του ποδηλάτου, επομένως ούτε συγκεκριμένος εφευρέτης αυτού.

Πολύ πριν την εμφάνιση κάποιας κατασκευής παρόμοιας με ένα τυπικό σύγχρονο ποδήλατο, έχει καταγραφεί ένα ποικίλο φάσμα οχημάτων που εκμεταλλεύονταν μόνο τη μυϊκή δύναμη του αναβάτη τους.

Μία από τις κατασκευές αυτές, που από πολλούς θεωρείται ο πρόγονος του ποδηλάτου, ήταν η ‘draisienne’.

Η draisienne κατασκευάστηκε από τον Γερμανό βαρόνο Καρλ Φον Ντράις, το 1817.

Η draisienne ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από ξύλο. Μη διαθέτοντας πετάλια, ο αναβάτης την έθετε σε κίνηση σπρώχνοντας με τα πόδια του προς τα πίσω.

Η κατασκευή του Φον Ντράις έγινε γνωστή και ως hobby-horse, αντανακλώντας την πεποίθηση των οπαδών της ότι θα αντικαθιστούσε το βασικό μεταφορικό μέσο του 19ου αιώνα, το άλογο.

Bicycle_evolution-numbers.svg

ΠΗΓΕΣ

Wikipedia

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΕΜΠΕΣΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΕΜΠΕΣΗ

Top