TEXNHτή Νοημοσύνη

YAM112003_HungryMinds_Luglio_Articolo2_Foto_DEFbx-1024x768

Ρίχνοντας μια προσεκτική ματιά γύρω μας, βλέπουμε oτι η τεχνητή νοημοσύνη έχει βοηθήσει τον άνθρωπο σε διάφορες πτυχές της ζωής του.

Πρώτα απ’ oλα τεχνητή νοημοσύνη, είναι ένας τομέας της επιστήμης των υπολογιστών που επικεντρώνεται στην κατασκευή μηχανών που προσομοιώνουν την ανθρώπινη γνώση και μάθηση.Αλλά ,όπως προαναφέραμε εκτός από το ότι βοηθάει τον άνθρωπο στην καθημερινότητα  του, ώστε να γίνει πιο εύκολη , συμβάλλει και σε “ καλλιτεχνικές  επιστήμες”  όπως είναι η μουσική και η ζωγραφική .

Συγκεκριμένα, οι αλγόριθμοι με την υποστήριξη του ανθρώπου γίνονται εξυπνότεροι και οι υπολογιστές φτάνουν σε σημείο να  δημιουργούν τέχνη.Όσον αφορά τον τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων  η πιθανότητα τα δικαιώματα να ανήκουν σ’ ένα αλγόριθμο δεν είναι εφικτή, καθώς η επινόηση ενός έργου οφείλεται στον ανθρώπινο νου. Αδιαμφισβήτητα λοιπόν δεν υπάρχει καμία νομοθεσία, η οποία να εξακριβώνει σε ποιον ανήκουν τα  δικαιώματα του εκάστοτε έργου.

Κλείνοντας, γίνεται κατανοητό  ότι η τεχνητή νοημοσύνη, τα μετέπειτα  χρόνια  θα καταλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ζωές μας!!!!