Ενδοσχολική βία.

ΑΠΟ: 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - Απρ• 20•17

αρχείο λήψηςΣτη σημερινή εποχή διακρίνεται πάρα πολύ συχνά το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας. Η ενδοσχολική βία έχει πολλές σοβαρές  επιπτώσεις τόσο στη σωματική και στην ψυχική υγεία όσο και στη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού .Σε ορισμένες περιπτώσεις οι συνέπειες είναι επικίνδυνες και ορισμένες φορές έχουν ιδιαίτερα τραγικά αποτελέσματα.

Η ενδοσχολική βία εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους, όπως με ξυλοδαρμούς, βρισιές, απειλές,  καταστροφές προσωπικών αντικειμένων, προσβολές κ.λπ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν τα παιδιά στις πράξεις αυτές .Ειδικά παίζει ρόλο η προσωπικότητα του κάθε παιδιού η οποία διαμορφώνεται μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον.

Παίζει ρόλο επίσης ο ταρχείο λήψης (1)ρόπος που το κάθε παιδί βιώνει τα αποτελέσματα των πράξεων του μέσα στο περιβάλλον το οποίο ζει είτε είναι το οικογενειακό, το φιλικό ή το εκπαιδευτικό του περιβάλλον. Καλό θα ήταν να υπάρχει συστηματική πρόληψη και η κατάλληλη αντιμετώπιση για την αποφυγή κάθε μορφής βίας στο σχολείο.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά έχουν το απόλυτο δικαίωμα να βρίσκονται σε ένα σχολικό περιβάλλον το οποίο θα τους παρέχει εκτός από μόρφωση ασφάλεια και προστασία.

                                                 Φαφούτη Σταυρούλα (Α5)

Top